Kwaliteitsplein
Image default
Sport

Waarom kies je voor een opleiding Kettlebell Pro als personal trainer?

Waarom de opleiding kettlebel voor de (aspirant)personal trainer?

Kettlebel is een intensieve krachtsport met diverse gewichten waarbij veel spiergroepen goed worden getraind. Met de opleiding kettlebell training kun je als personal trainer je eigen lessen plannen en organiseren. Je specialiseert je dan in Kettlebell fitness. Natuurlijk is het fijn als je al veel kennis van fitness en de werking van het lichaam hebt omtrent beweging. Kettlebell is een mooi onderdeel om over te leren als je personal trainer wilt worden. De kettlebell cursus duurt twee dagen waarin je alles leert over Kettlebell training. De theorie die je krijgt zul je tijdens de cursus direct in de praktijk gaan ervaren met een tijdsduur van 5 uur per dag aan oefeningen. Kettlebell draagt ook de naam “Hardstyle”. De sport staat bekend om zijn diverse wedstrijden en kampioenschappen. In Amerika is de sport erg populair. Ook in Nederland is deze in opkomst. Je traint met gewichten die je onder meer 5-10 keer kort achter elkaar herhaalt. Tevens kan de training op gewicht en op tijd worden uitgevoerd met herhalingen van 30-60 seconden per keer. Bij de intensieve “endurance” varianten herhaal je wel 150-200 keer en dan steeds 10 minuten zonder pauze. Het hele lichaam wordt getraind door middel van onder andere biceps, triceps, squads, swings, presses en get-ups. Deze sport staat bekend als flink zwaar en stimuleert het vermogen om vol te houden. Echter is de sport perfect voor de fysieke gesteldheid en het uithoudingsvermogen.

De leerdoelen van de kettlebell training

Je leert alle technieken aan die bij Kettlebell van toepassing zijn. Ook leer je zelf jouw bestaande vaardigheden naar een optimaler prestatieniveau omhoog te brengen. De oefeningen die aan bod komen zijn divers. Je leert meer dan 100 kettlebell workouts aan tijdens deze korte en snelle training. Daarnaast komen veiligheidsregels aan bod, warming-up technieken en het opstellen van bewegingsanalyses en trainingschema’s.
Met de training leer je verder nog Strengt vs Power technieken, het geven van duo-trainingen en hoe je jouw trainingen organiseert. Daarnaast kun je nog veel meer ins en outs verwachten van deze handige cursus. Kettlebell kan een onderdeel zijn van jouw eigen fitnessonderneming of als een van de specialisaties van jou als personal trainer.
Kettlebell pro kun je ook prima als ZZP-er organiseren in diverse sportscholen waarbij je groepen begeleid om work-outs met deze gewichten toe te passen.

Wat kun je met deze training?

Deze korte training biedt een vervolg aan op andere opleidingen voor personal trainers zoals een opleiding tot bootcamp trainer, de fitness A opleiding en de opleiding tot functional trainer. Natuurlijk heb je ook hele pakketten aan trainingen die je aan kunt aanschaffen met meerdere modules en cursussen waarbij je tot volwaardig sportcoach wordt opgeleid. Met kettlebell training heb je weer extra vaardigheden op zak om jouw competenties in de sportsector uit te breiden. Verder is voor Kettlebell pro geen diploma van een vooropleiding nodig, en kun je zo starten. De opleiding wordt klassikaal gevolgd en zorgt ervoor dat je de titel “Kettlebell Pro” op je diploma krijgt. Tuurlijk kun je ook gelijk les gaan geven aan jouw klanten.