Kwaliteitsplein
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd je een Intex zwembad het beste schoon?

Om het water in zwembaden van Intex schoon te houden is het belangrijk dat er voldoende chloor in het water zit en dat de pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 is. Bent u benieuwd hoe u het zwembadwater het beste schoon kan houden en waarom een goede pH-waarde belangrijk is? Lees verder en kom erachter! 

Een filterpomp 

Om een Intex zwembad schoon te houden is het belangrijk dat u een filterpomp heeft. Na verloop van tijd zullen er namelijk deeltjes vuil in het zwembad terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan zand, insecten en ook haar. Filtert u het zwembad niet, dan begint het water al snel erg onfris uit te zien. Hoe groter uw zwembad is, hoe groter het filtersysteem moet zijn.

Chloortabletten

Een filterpomp is niet voldoende om het water in uw zwembad goed schoon te houden. Daarom voegen veel mensen ook chloortabletten aan hun zwembad toe. Het doseren van chloortabletten kan soms moeilijk zijn. Lees daarom altijd goed het etiket van de chloortabletten. Als er te veel chloor in het water zit kan dit ervoor zorgen dat het water er troebel en vies uit gaat zien, en dat u zelfs huid-, ademhalings- of oogproblemen kunt krijgen. Een te groot chloorgehalte in het water lost vanzelf op, maar om het te versnellen kunt u gebruik maken van zonlicht.

Ph- waarde 

Het is belangrijk dat het water in het zwembad een goede pH-waarde heeft. De pH-waarde geeft de zuurgraad van het zwemwater aan. Een goede pH-waarde is nodig bij het desinfecteren van het zwembad. Een te hoge pH-waarde zorgt ervoor dat het water melkachtig/troebel wordt. Daarnaast zorgt een te hoge pH-waarde dat het chloor niet effectief werkt, slechts 20% van het chloor wordt dan maar effectief opgenomen in het water. Daarom is het belangrijk om de pH-waarde van het water in het zwembad regelmatig te controleren en op pijl te houden. Het testen van de pH-waarde kan met teststrips of met een elektronische pH meter. Een pH-waarde van tussen de 7,2 en 7,6 is goed. In Nederland heeft het leidingwater een pH-waarde van rond de 7,8. Daarom zal de pH vaak verlaagd moeten worden. Hiervoor gebruikt u de pH min. 

Advies van uw buitenspecialist 

Heeft u advies nodig bij het schoonmaken van uw zwembad? Neemt u dan gerust contact op met uw buitenspecialist, en laat u adviseren.

 

https://www.uwbuitenspecialist.nl/