Kwaliteitsplein
Sport

Kies goede tennisschoenen om blessures te vermijden

Tennis is een sport die wereldwijd veel beoefend wordt. Het is een populaire sport zowel om te beoefenen als om naar te kijken. Bekende tennistournooien zoals Wilbledon en Roland Garros worden door veel mensen aandacht gevolgd. Professionele tennissers zijn vaak erg bekende atleten die er aardige bedragen mee winnen en dikke sponsors aantrekken. Maar tennis is ook heel geliefd bij recreatieve spelers. Het is lekker gezond, makkelijk te leren en je kan het in teamverband of tegen je vrienden spelen. Hoeveel tennissen veel positieve gevolgen heeft voor de gezondheid, is er toch ook voor recreatieve spelers een risico op blessures. Het is dus belangrijk om deze zoveel mogelijk te voorkomen.

Tennis is een erg actieve sport, je loopt en springt heen en weer over het plein en dat allemaal in snelle bewegingen om je tennisracket op tijd bij de bal te krijgen. Je maakt soms plotse draaibewegingen en soms moet je je afzetten of abrupt stoppen. Dat zijn allemaal bewegingen die je lichaam niet gewend is, daardoor kunnen die ook gaan doorwegen op je spieren en pezen. Dat kan ervoor zorgen dat ze overbelast raken en er blessures ontstaan. In extreme gevallen kan dat zelfs leiden tot scheuren in de kruisbanden. Het is dus belangrijk om het risico daarop zo klein mogelijk te maken.

Om dat te doen, is het kiezen van de juiste tennisschoenen van groot belang. Je hebt tennisschoenen nodig die je voeten op de juiste manier ondersteunen en die aangepast zijn aan de baansoort waarop je speelt. K Swiss tennisschoenen zijn beschikbaar in vanalle variaties zodat ze voor elke tennisser de juiste steun kunnen geven en veel grip hebben op verschillende baansoorten. Door goede grip kunnen blessures door uitglijden en iets te ver doorschuiven vermeden worden. Tennisschoenen moeten ook een goede schokdemping hebben, zo wordt de druk opgevangen en komt die niet volledig op de gewrichten terecht.

Voor meer info : https://www.kctennis.nl