Kwaliteitsplein
Vervoer en transport

Met sneeuw de weg op

Met sneeuw de weg op

 

Gister is er voor het eerst sinds de zomer sneeuw gevallen. Vandaag is er zelfs nog veel meer sneeuw op weg. Sneeuw zorgt altijd voor gemengde gevoelens. Iedereen die vrij is en geen verplichtingen heeft vinden sneeuw heerlijk. Als jij op zondag lekker thuis op de bank zat heb je vast een soort nostalgisch gevoel gekregen van de sneeuw en heb je zelfs even buiten gelopen. Toen je binnen kwam kon je bij de kachel weer opwarmen en het liefst onder het genot van een kop koffie, thee of warme chocolade melk met slagroom.

De kinderen hebben lekker buiten kunnen spelen. Een sneeuwballen gevecht, een sneeuwpop of een rondje op de slee is wat ieder kind wil doen met deze weersomstandigheden. 

Helaas zorgt dit weer als je iets moet ondernemen alleen maar voor oponthoud. Scholieren die met de trein moeten of mensen die naar hun werk moeten met de auto ervaren alleen maar problemen tijdens sneeuw. De Ns heeft een aangepaste dienstregeling toegepast en de anwb raadt mensen af om de weg op te gaan vandaag. Bevroren wissels en defecte bovenleidingen zijn de problemen die vandaag ontstaan op de weg.

Als je nou echt niet kan voorkomen dat je de weg op moet vandaag dan raad ik je aan om er voor te zorgen dat je goed voorbereid bent. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van winterbanden en een ijskrabber. Het is het verkeer gewenst dat je inzicht hebt in wat er rondom je gebeurd. Vooral als je slicht zegt is en je veel afhankelijker en gevoeliger bent voor het weer. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een achteruitrijcamera waeco. Door een achteruitrijcamera set kopen vergaar je inzicht in wat er achter je gebeurd. Als het glad is, is het veel belangrijker wat er achter je gebeurd. Als bestuurder wil je hier goed op kunnen anticiperen en inzicht is daarom belangrijk.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/orlaco-waeco-brigade-psvt-mxn-koppelen/