Kwaliteitsplein
Image default
Onderwijs

Blijf jezelf ontwikkelen in het onderwijs

Je zou jezelf graag wat meer willen ontwikkelen in het onderwijs. Je hebt bijvoorbeeld de wens om mentor te worden, of je zou graag je leerlingen beter willen coachen dan dat je nu doet. Een cursus coaching is dan mogelijk. Dit is eigenlijk heel breed. Denk hierbij aan een didactisch coachen training, maar ook hoe je jouw leerlingen kunt ondersteunen. Dit zijn een aantal zaken die bij een cursus coaching naar voren kunnen komen.  

 

Ontwikkel jezelf en breng dit over op je leerlingen 

 

Tijdens het lesgeven zou jij je leerlingen graag willen aanmoedigen en motiveren om het beste uit de les te halen. Hierdoor kunnen ze zich namelijk sneller ontwikkelen en leren ze op een effectieve manier. Dit leer jij bij een didactisch coachen training. Je laat de leerlingen nadenken over de keuzes die ze maken en de stappen die gezet moeten worden om een bepaald resultaat te bereiken. Bij deze coaching leer je niet alleen hoe je het beste je leerlingen kunt coachen, maar leer je ook vooral bewustwording te krijgen van jouw manier van lesgeven en op welke punten dit wellicht verbeterd zou kunnen worden.  

 

Ontwikkel jezelf op verschillende vlakken 

 

Als leerkracht heb je natuurlijk een bepaalde manier gecreëerd van lesgeven. Dit kan voor een lange tijd goed werken, maar vaak zie je dat je met de tijd steeds vaker aan verandering toe bent. Je wilt graag een andere methode toepassen, maar weet niet goed hoe en loopt tegen obstakels aan. Dit kan stress opleveren en in sommige gevallen uitlopen tot een burn out. Dit is niet prettig en vaak moeilijk om snel vanaf te komen. Om deze situatie te voorkomen is het handig om een cursus coaching te volgen, zodat je op een juiste manier jezelf kunt ontwikkelen in het vak. Wellicht kom je nog punten tegen waarvan je in eerste instantie niet had gedacht hierin ontwikkeling te zien.  

 

Blijf doorgroeien in het vak 

 

Na een cursus coaching, zoals een didactisch coachen training kan je alsnog blijven ontwikkelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jezelf nog verder te ontwikkelen in het mentorschap, of je zou jezelf nog wat meer kunnen verdiepen in het coachen van je leerlingen.