Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Werken en genieten op Curaçao

Als je gek bent op reizen, zon en strand, dan is het nog niet zo’n gek idee om een tijdje op Curaçao te gaan werken. Maar hoe pak je dit aan en wat moet er allemaal geregeld worden? We helpen je op weg.

Werk vinden

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je een baan vindt. Bedenk eerst hoe lang je ongeveer wilt blijven en bekijk welke vacatures Curacao aansluiten bij jouw wensen en achtergrond. Een sollicitatiegesprek zal dan telefonisch of op afstand plaatsvinden. Ook zijn er organisaties die je kunnen helpen met het vinden van passende vacatures Curaçao. Zij kunnen vervolgens fungeren als tussenpersoon. Omdat zij hier ervaring mee hebben, kan de sollicitatieprocedure soepeler verlopen. Je kan ook zelf op zoek gaan naar vacatures Bonaire. Op internet zijn genoeg vacatures te vinden.

Huisvesting

Nadat je werk hebt gevonden, is het belangrijk om woonruimte te vinden. Een woning kan je bijvoorbeeld vinden via een makelaar. Als je zelf een makelaar in de arm neemt, kan hij alvast voor jou op zoek naar woonruimte. Wanneer je aankomt op het eiland, kan je vaak direct woningen bezichtigen. Ook zijn er verschillende groepen op Facebook waar huurwoningen worden aangeboden.

Visum

Als je tijdelijk gaat werken op Curaçao, heb je een werkvergunning nodig. Als je de verklaring hebt aangevraagd duurt het ongeveer 3 a 4 maanden voordat je aanvraag is goedgekeurd. In de tussentijd mag je wel alvast aan de slag. Als je de werkvergunning wilt aanvragen, moet je een aantal documenten aanleveren: een ingevuld formulier, een geldig paspoort, en retourticket en je arbeidsovereenkomst. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je genoeg financiële middelen hebt en je moet de kosten betalen voor de aanvraag.

Vliegtickets

Tot slot heb je vliegtickets nodig. Het loont de moeite om aanbiedingen in de gaten te houden, of om een tijdje de vliegtickets in de gaten te houden. Soms kan het ook schelen op welke dag je boekt, maar ook op welke dag je vliegt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een dinsdag goedkoper is om te vliegen dan op een vrijdag of zaterdag. Kijk ook eens naar het prijsverschil tussen verschillende vertrekluchthavens, ook dit kan in prijs verschillen.

https://www.healthz.eu/werken-op-curacao/