Kwaliteitsplein
Image default
Mode en Kleding

Via Vai en Veja: Unieke dames- en herenschoenen

Er zijn heel veel schoenenmerken, maar sommige merken springen eruit door de boodschap die ze meegeven met hun schoenen, hun unieke collecties of de manier waarop ze zorg willen dragen voor het milieu. De merken Via Vai voor dames en Veja voor heren zijn twee van deze bijzondere merken die er echt uitspringen

Via Vai damesschoenen

Het eerste merk is Via Vai damesschoenen. Dit is een merk van Nederlandse bodem. Via Vai betekent letterlijk ‘ga jouw weg’ en dat is ook de boodschap die ze willen uitdragen: iedereen is uniek en je moet vooral je eigen pad bewandelen. Die boodschap dragen ze uit door hun te gekke damesschoenencollecties, waarbij ze zich laten inspireren door Italiaans vakmanschap. Voor de schoenen wordt alleen het beste en het zachtste leer gebruikt, waardoor de schoen een perfecte pasvorm heeft en heel comfortabel is. Via Vai brengt ieder seizoen een nieuwe collectie uit, welke zich kenmerkt door de tijdloze uitstraling van de schoenen en de prachtige natuurlijke kleuren. Wat voor schoenen je ook zoekt, bij Via Vai hebben ze het allemaal, van sneakers tot laarsjes en van pumps tot sandalen. De sneakers van Via Vai zijn het populairst. Hierbij laten ze het neutrale karakter van het merk een beetje varen en gebruiken ze opvallende dierenprints, glitters en stoere platformzolen. Alles voor de zelfbewuste en unieke vrouw.

Veja schoenen

Een tweede bijzonder schoenenmerk is Veja. Dit merk staat erom bekend goed te zijn voor mens, natuur en dier. Het merk werd opgericht in 2005 door de Franse designers Kopp en Morillion. Zij wilden iets goeds doen voor de mode-industrie, waarbij duurzaamheid voorop stond. Na een reis naar Brazilië, waar ze fabrieken en plantages bezochten, besloten de mannen voor Veja het hele productieproces op te breken en duurzame sneakers te gaan ontwerpen. Ze produceren schoenen voor mannen en voor vrouwen, maar Veja heren is het populairst. De sneakers van Veja worden geproduceerd met duurzame materialen zoals wild rubber, eco-katoen en biologisch gelooid leer. Voor het leer worden geen chemische middelen gebruikt en het katoen komt van een lokale boer in Brazilië, die eerlijk betaald krijgt voor zijn producten. Tegenwoordig heeft Veja zelfs veganistische schoenen. Dat houdt in dat de schoenen gemaakt zijn zonder dierlijke producten. Hiervoor worden materialen zoals plantaardig gelooid rubber, eco-katoen en gerecycled plastic gebruikt. Als je vegan bent is dit merk dus zeker iets voor jou, maar ook als je leren schoenen van Veja koopt, ben je nog steeds goed bezig voor het milieu.