Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Zoek jij meer plek voor je keukenspullen? Hier zijn 5 tips!

Nieuwe woning? Betekent ook vaak een nieuwe keuken. De oude huizen hebben vaak nog keukens die afgezonderd zijn van de rest van de woning, en steeds meer mensen kiezen daarom voor het doorbreken van de muur met de woonkamer. Dit doen zij om meer ruimte te creëren en de keuken te laten verbinden met de woonkamer. Vaak kiezen mensen daarbij ook voor een kookeiland en is de afzuigkap verleden tijd door de ingebouwde zuiger in de kookplaat.

Deze trends zijn leuk, maar kunnen er wel voor zorgen dat er minder opbergruimte overblijft voor het opbergen van de pannen, het servies of andere keukenspulletjes. Waar moet je deze spulletjes nu kwijt? Wij geven je 5 tips voor dit probleem en hopen natuurlijk dat je er iets aan hebt.

Maak gebruik van grote lades

Steeds minder mensen kiezen voor bovenkastjes en voor grote lades in de keuken. Grote lades zijn ideaal om veel producten weg te kunnen stoppen, en daarbij kan je ook makkelijker bij spullen die achterin liggen. Over het algemeen zijn lades een stuk efficiënter dan kasten en dus ideaal om toe te voegen aan de keuken. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een mooie grote keuken kast aan te schaffen waar je glazen en andere producten in kan doen, maar voor de kleinere spullen en ook pannen is het beter om voor lades te kiezen.

Opbergsystemen kunnen helpen

In navolging van de eerdere tips over lades is het ook goed om te kijken naar bepaalde opbergsystemen. Zo worden er verschillende onderdelen bij lades verkocht of kan je opbergsystemen loskopen die ideaal kunnen zijn om effectiever met ruimte om te gaan. Zo kunnen bepaalde vakken in een lade al zorgen voor meer overzicht en uiteindelijk ook voor het meer kwijt kunnen van spullen. Je kan het vergelijken met een besteklade waar vaak een opbergsysteem in zit waardoor je de messen, vorken en lepels uit elkaar kan opbergen.

Maak gebruik van de wanden

Nu wordt er steeds minder gebruik gemaakt van kastjes aan de muur, maar er zijn ook andere items die je kan plaatsen aan de muur die voor opbergruimte zorgen. Zo kan je denken aan haakjes voor de theedoek of kan je denken aan een haakje voor de afwasborstel. Verder zijn er ook mooie rekjes te krijgen waar je producten in kwijt kan als zout en peper of andere producten.  

Een buffetkast

Een buffetkast is misschien wel een kast die ideaal kan zijn om keukenspulletjes kwijt te kunnen. Een buffetkast kun je ook wel een servieskast noemen en past perfect in de ruimte tussen de keuken en de woonkamer. In het bovengedeelte kan je het mooie servies plaatsen en in het ondergedeelte kan je de wat minder mooie spulletjes leggen. Dit komt omdat veel buffetkasten een bovenkant hebben van glas. Zo kan je het mooie servies ook nog gebruiken voor de uitstraling.

Een bartafel met opbergruimte

Het mooie van een kookeiland is vaak dat je ook de mogelijkheid hebt om een kleine bar toe te voegen. Dit kan je bij keukenboeren al doen die dit verwerken in het ontwerp, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een bartafel voor de keuken te kopen. Nu kan je kiezen voor echt alleen tafel, maar er zijn ook bartafels die voor opbergruimte zorgen onder de tafel en waar je dus verschillende keukenspulletjes kwijt kan.