Kwaliteitsplein
Gezondheid

Assertiever worden met een assertiviteitstraining

In het leven bestaan allerlei mensen. Er bestaan er die voor niets bang zijn, die constant in de belangstelling willen staan. Ook kan het zijn dat u iemand tegen komt die een beetje verlegen is of nooit het woord neemt. Nu, dat hoeft ook niet, iedereen is tenslotte anders. We kunnen ons karakter niet veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat we ons zekerder voelen en dus ook niet minderwaardig. Iemand die zich onzeker voelt, dat komt ook zo over bij de andere persoon en het is toch belangrijk in onze huidige maatschappij dat we opkomen voor onze standpunten en niet in een hoek worden geduwd. Wel, hiervoor kun u een assertiviteitstraining volgen om al die angsten te overwinnen.

Hoe gaat zo een assertiviteitstraining in het werk?

U kan dit op verschillende manieren doen. Er bestaan enkele online workshops om te volgen ook via thuisstudie kan u dit volgen. Toch is het nog altijd beter om dit zelf aan den lijve te ondervinden. Dit kan individueel of in groep zijn, naargelang wat u verkiest. Het is niet slecht om op gesprek te gaan bij een psycholoog die bijvoorbeeld assertiviteitstrainingen geeft. Door met u te communiceren, kan die al veel afleiden hoe u in elkaar zit en waaraan gewerkt moet worden. Dikwijls hebben mensen ook vrees om deze stap te zetten, maar u kan dit beter als een kans zien om zelf meer uit te blinken in u privé alsook op u werk. U zal zelf merken dat u zich minder snel aansluit bij de mening van een ander. Door zo een assertiviteitstraining te volgen bloeit u meer open als mens en wordt u ook echt door de ander gezien.

Hoelang duurt een assertiviteitstraining?

Meestal duurt een assertiviteitstraining 10 uur verspreid over enkele dagen. Dikwijls kan u thuis oefenen en krijgt u een soort van huiswerk mee. Eigenlijk kan iedereen dit volgen van kind tot bejaarde. Zelfs al u al assertief bent, is het ook niet slecht om te volgen, zo kan u zien hoe introverte mensen toch ook wel tof en origineel uit de hoek kunnen komen. Met zo een assertiviteitstraining is het belangrijk dat de sociale vaardigheden worden gestimuleerd om zo in het sociale leven weer volop mee te kunnen draaien. U leert er bijvoorbeeld gevoelens uiten, iets weigeren, voor uzelf opkomen, kritiek geven en krijgen, luisteren etc. Conclusie, u wordt er alleen maar beter van. Dus gewoon doen! Kijk voor meer informatie op de website van actinmove.nl

Voor meer info : https://www.actinmove.nl/assertiviteitstraining/