Kwaliteitsplein
Eten en drinken

Wat houdt facilitaire dienstverlening in?

Niet elk bedrijf of elke organisatie heeft een facilitaire dienst. Sterker nog, waarschijnlijk hebben zij er nog nooit van gehoord. Maar onder facilitaire zaken verstaan we onder andere alles wat te maken heeft met het onderhoud van het pand en het faciliteren van medewerkers door middel van een kantine. Heeft u bijvoorbeeld iemand die uw kantoorruimte en toilet schoonmaakt, dan valt dat onder facilitaire medewerkers. Is er een koffiecorner die u in uw verzamel bedrijven gebouw regelmatig bezoekt; ook deze dienst – het verzorgen van koffie en thee – valt onder facilitaire dienstverlening zoals hier op de website van Welling Facilitair.. Problemen met een slot in de deur? Inderdaad: facilitaire dienstverlening.

De meest bekende vorm van facilitaire dienstverlening

De dienstverlening die het bekendst is, en dan vooral bij bedrijven en organisaties die groter zijn dan ca. 30 werknemers, is de koffie- en thee verstrekking. Daarna komt de kantine; daar waar werknemers hun pauzes doorbrengen en waar eenvoudige, kleine gerechten kunnen worden gekocht. De meest bekende zijn belegde broodjes, soepen en een warme snack zoals een kroket. Tenslotte de schoonmaak. Een pand met meerdere kantoorruimtes, een (bescheiden) keuken en toiletvoorziening beschikt vrijwel altijd over personeel, al dan niet ingehuurd, die ervoor zorgen dat de ruimtes schoon blijven.

In eigen hand of uitbesteden

Sommige bedrijven combineren bovengenoemde taken en vatten deze samen in één functie. De dame of dames (meestal) die de kantine runt, zorgt er ook voor dat de koffie- en theeverstrekking geluidloos verloopt en maakt bovendien de ruimtes schoon. Zo’n iemand op de loonlijst heeft enkele nadelen. De continuïteit is niet gegarandeerd, de dame heeft tenslotte vakantiedagen en kan ook eens ziek zijn. Dat heeft vervelende gevolgen van de kantine en de koffie. Daarnaast moet deze persoon gedreven zijn en verantwoordelijkheid willen dragen. Dat is helaas niet altijd het geval. Een facilitaire dienstverlener in de hand nemen lost deze problemen op.

Voor meer info : http://www.wellingfacilitair.nl