Kwaliteitsplein
Electronica en Computers

Welke types wasmachines zijn het meest energiezuinig in gebruik?

De front-loading washing machine is de meest energiezuinige manier om te gaan omdat hij bij elke belasting de minste hoeveelheid water gebruikt. Kleren worden gereinigd wanneer ze in een kleine plas water tuimelen die door de machine wordt toegevoegd zodra hij het gewicht en het soort lading detecteert. Voorladers kunnen gemakkelijk grote, volumineuze items hanteren, zoals dekbedden en slaapzakken, maar vereisen wel buiging om het bad te laden en te lossen.

De meeste fabrikanten verkopen ladeblokken om de apparaten van de vloer te heffen en je rug te belasten. Een van betere wasmachines volgens ons is een type van AEG, deze fabrikant heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet.

Als de ruimte krap is, kan een wasmachine voor de voorlader worden gestapeld met de bijbehorende droger en in een kast, badkamer of een smal gebied worden geplaatst waar water, elektrische aansluitingen en ontluchting beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat water vaak plassen in de deurpakking, dispensers en zelfs de trommel zelf aan het einde van de cyclus en kan leiden tot schimmelgroei en geuren.

Als je een top loading wasmachine gebruikt ga je voor kwaliteit

A top-loading washing machine is een goede keuze als je van een meer traditionele configuratie houdt. Nieuwere hoogefficiënte modellen bieden uitstekende reiniging, hebben enorme kuipen voor extra grote lasten en zijn nog steeds zeer energiezuinig, hoewel ze wat meer water verbruiken dan voorladers. Ze kunnen met of zonder centrale roerwerken komen en kleding worden schoongemaakt door ze te laten stuiteren en door een douche of een kleine plas water te bewegen.

Water loopt naar buiten in de topladers

Omdat het water in topladers naar beneden en naar buiten loopt, hebben ze minder kans op schimmel en geurtjes dan frontladers zijn en dat is de reden waarom veel consumenten er de voorkeur aan geven. Zoals bij alle machines, is het echter een goed idee om het bad en de dispensers ongeveer één keer per maand schoon te maken. De meest eenvoudige topladers vullen zich met water, zoals een bad.

Veel wasmachines zijn tegenwoordig zuinig

Omdat ze het meeste water gebruiken van elk machineontwerp, zijn ze het minst energiezuinig. De agitator trekt kleding door het water om het schoon te maken, waardoor ze een beetje minder zacht voor stoffen kunnen worden. Dit zijn meestal de goedkoopste machines met de kleinste capaciteit van de kuip.

Zoals we al zeiden, nieuwe ringen kunnen duur zijn. Hier volgen enkele tips om geld te besparen bij het kopen van een nieuwe machine:

• Overweeg om wit te kopen . Platinum, grafiet en andere designerkleuren zijn mooi, maar kunnen $ 100 of meer toevoegen aan de kosten van de machine.

• Winkelvakantie verkopen. Wasmachines en andere apparaten gaan meestal rond feestdagen op de markt en altijd op Black Friday.

• Blijf bij de basis. Cycli en functies, zoals Wi-Fi-connectiviteit en stoom, zijn leuk om te hebben, maar zijn niet nodig als je een beperkt budget hebt. Mid-range modellen reinigen vaak net zo goed als top-of-the-line modellen, maar zonder alle franjes.

 

 

https://witgoedland.net/wasmachine