Kwaliteitsplein
Image default
Dieren

Houd jij ook vee op je boerderij? Deze dingen heb je zeker nodig

De meeste koeien, varkens en schapen zijn prachtige lieve en zachtaardige beesten. Ze staan er om bekend rust te brengen en zijn zelfs zo slim dat ze mensen jarenlang kunnen herkennen en onthouden. Het houden van vee is voor velen dan ook een verrijking van hun leven. Of je de koeien nu privé of voor zakelijke doeleinden houdt, dat het een hoop werk is, is een ding dat zeker is. Daarnaast zijn er ook veel verschillende apparatuur en machines nodig om het vee een zo fijn mogelijk leven te geven. Lees hier meer over welke apparaten er echt niet in jouw stal mogen ontbreken.

Het vee gescheiden houden

Meestal willen veehouders hun jongvee, grootvee en vleesvee gescheiden houden. Dit kan op een simpele manier geregeld worden. Namelijk met optrekhekken. Met deze hekken creëer je makkelijk een afscheiding tussen de verschillende vee of koeien soorten. Daarnaast is het ook makkelijk de verschillende afscheidingen groter of kleiner te maken mocht dit nodig zijn omdat de lengte van de hekken aanpasbaar zijn. Een ander voordeel is dat deze hekken gebruikt kunnen worden op een plek die te klein is voor een draaibare afscheiding. De ideale oplossing voor wanneer je een wat kleinere stal hebt dus.

De wintervacht

Tijdens de wintermaanden gaan de vachten van het vee natuurlijk enorm groeien. Wanneer de lente dan weer aanbreekt is deze wintervacht vaak veel te warm voor de dieren. Omdat het redelijk lang duurt voordat ze hun vacht weer verliezen help jij natuurlijk een handje door jouw vee te scheren. Een Liscop scheermachine kan daarbij niet ontbreken. Dit zijn met zekerheid de meest fijne scheerapparaten voor het scheren van jouw vee. De scheermachines kennen verschillende standen voor verschillende diersoorten en komen ook met verschillende soorten messen. De scheermessen staan erom bekend lang mee te gaan, een goede investering dus. Daarnaast zijn de liscop scheermessen volledig veilig en prettig voor het vee, ook niet geheel onbelangrijk.

Goed voedsel

Het klinkt misschien voor de hand liggend maar het hebben van goed en juist voedsel voor je vee is het allerbelangrijkste. Toch kopen veel mensen verkeerde hooi en graansoorten. Het vee kan dit dan niet goed verteren waardoor de gezondheid achteruitgaat. Dit is natuurlijk zonde en nergens voor nodig. Kijk altijd naar de correcte voeding en houd altijd goed in de gaten hoe jouw vee op bepaalde voeding reageert. Daarnaast moet je natuurlijk ook onderscheid maken tussen de verschillende veensoorten.