Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Hier kun je de Knikmops allemaal voor gebruiken

Knikmopsen worden al zo’n dertig jaar ingezet voor verschillende doeleinden zoals het aanleggen van tuinen, de woning- en industriebouw en ook bestratingswerken. Knikmops machines zijn dus heel breed inzetbaar. Toch wordt er binnen de machinewereld vaak een beetje op de categorie kleinere machines (waar de knikmops invalt) neergekeken. Wat heel onnodig is, want ondanks dat er een beetje op wordt neergekeken, zijn ze heel populair en worden ze in Nederland heel veel gebruikt. Maar wat is een knikmops eigenlijk precies? Welke toepassingen zijn er allemaal? En waarom zou je een knikmops voor jouw bedrijf aanschaffen? Lees verder voor meer informatie over de knikmops!      

Wat is een knikmops?

Een knikmops is een breed inzetbare minishovel, die vaak door boeren, hoveniers en stratenmakers wordt gebruikt. De knikmops is krachtig en zeer veelzijdig en is daarom geschikt voor veel verschillende doelen op verschillende vlakken. Doordat de knikmops uiterst wendbaar is en een hoge snelheid heeft, is hij ook geschikt voor diverse soorten terreinen. Door de verschillende aanbouwdelen van de machine, kan hij zowel op de weg-, grond- en waterbouw worden gebruikt. Of je nou in de bestratings- of hoveniersbranche werkt, een Knikmops kopen is heel handig en het bespaart je veel tijd en moeite. Hij is ook makkelijk te besturen, dus je kunt er vrijwel meteen mee aan de slag.

Toepassingen

Knikmops machines zijn niet alleen meer een hulpstuk voor stratenmakers. Ook boerderijen, bouw-, constructie- en hoveniersbedrijven gebruiken de knikmopsen. Doordat de machines helemaal kunnen worden afgestemd op jouw wensen en behoeften, kunnen ze dus voor veel doeleinden worden ingezet. Verder zijn er ook meer dan honderd hulpstukken in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en ieder hulpstuk heeft andere toepassingen en zijn in verschillende maten te verkrijgen. Op deze manier zijn de knikmopsen dus al helemaal voor alles te gebruiken. De hulpstukken variëren van borstels, grijpers, klemmen, bakken tot aan complete vacuümsystemen. Wat betreft de toepassingen en uitvoering is dus eigenlijk geen knikmops hetzelfde. 

Voordelen

Knikmopsen zijn ontworpen zodat je er zo efficiënt mogelijk mee kan werken, met de hoogst haalbare productiviteit. Zodat je een goed beeld krijgt van alle voordelen van de knikmops, staan ze hier voor je op een rij. Knikmopsen hebben een laag scharnierpunt, zodat de bestuurder goed zicht heeft op de werkzaamheden en het hulpstuk. Knikmopsen zijn ook licht en compact gebouwd, waardoor ze gemakkelijker zijn te transporteren. Maar doordat ze uit stalen onderdelen bestaan, is de constructie wel heel sterk. De knikmops heeft een hydrostatische vierwielaandrijving, waardoor deze veel kracht heeft en erg stabiel is. Daarnaast heeft hij ook een hoge rijsnelheid en is hij makkelijk te bedienen.