Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Wat doet een kitbedrijf?

Een kitbedrijf kan super handig zijn om jouw probleem op te lossen. Als je bijvoorbeeld een bepaalde ruimte in jouw woning wilt laten afkitten, kan dit professioneel gedaan worden bij een kitbedrijf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je keuken, badkamer, wc of garage. Een kitbedrijf zijn hierin gespecialiseerd en kan goed helpen met allerlei soorten kitwerkzaamheden. Voorbeelden zijn vloeren, plafonds, tegels en muren. Dit werk wordt met kwaliteit geleverd. Natuurlijk zitten er altijd kosten aan verbonden, maar vaak is het beter om gelijk een bedrijf in te huren voor dit soort klusjes, dan dat je eerst zelf aan de slag gaat en de schade eigenlijk alleen maar groter maakt. 

Soorten kitwerk

Een kitbedrijf kan in principe in elke ruimte van jouw woning helpen met kitten van onder andere muren, plafonds en tegels. Hele ruimte kunnen gekit worden, zoals een badkamer of een keuken. Maar ook kleinere objecten, zoals een toilet of een raam. Een kitbedrijf helpt niet alleen met het aanbrengen van kit, maar ook met het verwijderen van kit. Ook kunnen ze goed kitranden vervangen, zodat alles er weer netjes uit ziet. Zelfs kozijnen, voegen, plinten en douches kunnen gekit worden. Een kitbedrijf kan dus helpen met allerlei soorten kitproblemen die voorkomen in jouw woning. Dit wordt gedaan door professionals en zij hebben de juiste kennis en ervaring hiervoor. 

Wat is kitwerk?

Bij kitwerk wordt er kit aangebracht in een ruimte of op een bepaald voorwerp. Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld sanitaire ruimtes waterdicht te maken, of om een ruimte af te dichten. Hiervoor worden de juiste materialen gebruikt en meerdere soorten kit, zoals siliconenkit, acrylaatkit en zuurvrije kit. Siliconenkit wordt vaak gebruikt in keukens, dit is erg sterke lijm. Acrylaatkit is weer handig in badkamers en toiletten, omdat deze kit waterbestendig is. Zuurvrije kit wordt dan weer voor andere doelen gebruikt.