Kwaliteitsplein
Image default
Zakelijk

QMS voor kwaliteitsmanagement

Kwaliteit is belangrijk, voor uw klant en voor uw algehele bedrijfsvoering. Door de digitalisering zijn vele bedrijfsprocessen niet meer analoog. Hierdoor zijn veel processen ook anders ingedeeld.

Gelukkig zijn er verschillende soorten systemen om verschillende processen te ondersteunen, zoals ERP, DMS, CRM en WMS. Wij gaan dieper in op ERP, want in de wereld van bedrijfssoftware, is ERP een verbindende factor.

Wat is ERP en wat zijn de voordelen?

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn.

Voordelen

Een ERP-systeem brengt een talrijk aan voordelen met zich mee. Wij delen een aantal van deze voordelen:

Automatisering van activiteiten: Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en terugkerende werkzaamheden. Zo kunnen uw medewerkers zich bezig houden met de belangrijke taken. Ook wordt de kwaliteit van uw diensten beter, omdat handmatige acties vaak foutgevoelig zijn. Deze vallen nu weg.

ERP-systeem als centrale database: Alle gegevens van het bedrijf worden samengevoegd tot een centrale database. Op deze manier wordt de samenwerking tussen afdelingen beter en wordt informatie beter gedeeld.

Real-time gegevens: Met ERP profiteert men van real-time gegevens waardoor iedere werknemer op elk moment van de dag inzicht heeft in de meest recente data.

Rapportages: Met een druk op de knop kunt u rapporten verkrijgen met alle resultaten, want alle bedrijfsprocessen van een bedrijf kunnen worden gemonitord en geanalyseerd. Deze rapporten dienen als basis voor besluitvorming.

Een SAP leverancier

ERP Logic is een wereldwijde SAP partner voor Cloud oplossingen met vestigingen in Nederland en nog vele andere landen.

De producten van ERP Logic voorzien bedrijven van krachtige, gestroomlijnde end-to-end processen binnen en tussen organisaties. Het stelt bedrijven in staat om zich snel aan veranderingen aan te passen, met het doel uit te blinken in operationele excellentie.