Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Storingen in de boiler

Naast het verwarmen van water voor gootstenen, wasmachines, vaatwassers en douches, zijn boilers essentiële huishoudelijke apparaten. Probeer de temperatuur te verhogen als uw water niet warmer wordt dan een lauwe temperatuur. Als alternatief kan een defect of kapot verwarmingselement in de boiler de schuld krijgen. Multimeters zijn kleine instrumenten die worden gebruikt om de elektrische stroom die door metaal loopt te meten voordat verwarmingselementen worden vervangen. Maar als we geen warm water meer krijgen, weet je zeker dat er een probleem is. Dit is het moment om Elektriciens Den Bosch te bellen. Andere signalen kunnen erop wijzen dat een boiler onderhoud nodig heeft dat niet per se gerelateerd is aan de temperatuur van het water. Er zijn veel problemen die u kunt hebben met uw watersysteem of uw woonomgeving, maar deze tekens geven aan dat u uw boiler moet controleren – en mogelijk moet laten repareren.

Kapot of beschadigd water verwarmingselement

Een kapot verwarmingselement in een elektrische boiler kan leiden tot verlies van warm water. Het onderdeel kan verbranden en het water koelt langzaam af. Het falen van het tweede element wordt echter weerspiegeld in de aanwezigheid van alleen koud water. Bovendien kan het verwarmingselement uitschakelen als gevolg van een uitgeschakeld circuit of een doorgebrande zekering. Controleer ook zeker de zekeringkast.

Lekken in boiler

Lekkages van de boiler kunnen worden veroorzaakt door zelfs de kleinste breuk, verkeerde uitlijning of losse afdichtingen. Het kan gebeuren bij aansluitpunten, afvoer- en afvoerleidingen, elke regelklep of zelfs in de tank zelf. Hoe klein een lek ook lijkt, het mag nooit worden genegeerd of genegeerd. Wat ooit een onschuldig lek was, kan bij scheurtjes en kloven een enorm reservoir van water of vocht worden. U moet het lek zo snel mogelijk laten controleren als het langer dan een dag aanhoudt. De schade kan zich tot ver buiten de directe omgeving verspreiden als u een lek in uw waterverwarmingssysteem niet oplost. Oppervlakken zoals vloeren en wanden die aan vocht worden blootgesteld, kunnen kromtrekken, rotten of oplossen. Het lek kan uitgroeien tot een volledige overstroming, wat kan leiden tot defecten en dure reparaties. Vocht kan soms schimmel, meeldauw en sporen veroorzaken die schadelijk zijn voor de mens.

Gebroken thermostaat

Een thermostaat vertelt de elementen wanneer het water moet worden verwarmd als het gaat om verschillende temperaturen. De thermostaat schakelt de stroom uit wanneer de temperatuur hoger wordt dan normaal. Een defecte thermostaat kan de aan het boilerelement toegevoerde warmte niet regelen, waardoor het element gaat branden.