Kwaliteitsplein
Image default
Winkelen

De meest populaire soorten honing en hun voordelen

Acacia honing is een van de meest populaire honingsoorten. Wanneer je honing koopt, kun je in de war raken, aangezien er veel soorten honing op de markt zijn. Honing kan worden ingedeeld naar de bron van nectar. De naam honing is ongetwijfeld ontleend aan de naam van bloemen of nectar bronnen. Je kunt bijvoorbeeld oranjebloesemhoning, zonnebloemhoning, lychee honing, wilde bloemenhoning en eucalyptushoning vinden. Elk type honing biedt verschillende smaak, kleur en voordelen. In dit artikel kun je wat feiten ontdekken over honing van de acaciaboom.

 

De kenmerken van honing

Acacia honing wordt gemaakt van de nectar van een valse acacia boom. Deze boom is ook algemeen bekend als zwarte locus of Robinia Pseudoacacia-bloem. Deze honing wordt meestal geproduceerd en verkocht in Europa. In de Verenigde Staten staat deze honing bekend als sprinkhanen honing. Hoe onderscheid je deze honing dan van andere honingsoorten? Honing van acacia bloem heeft een lichte kleur. Soms ziet deze honing er transparant uit. De geur van deze honing is als een bloem. Deze honing kristalliseert langzamer dan andere honingsoorten. Dit komt omdat deze honing hogere fructose bevat. Door deze eigenschappen is honing van de acaciaboom duurder dan andere traditionele honing.

 

Het voedingsprofiel

Net als andere honing bevat acaciahoning sucrose, glucose en fructose. Een eetlepel honing kan 17 gram suiker en 60 calorieën bevatten. Deze honing bevat geen vet, vezels en eiwitten. Daarnaast bestaat het uit verschillende vitamines en mineralen. Het bevat veel magnesium en vitamine C. Verrassend genoeg heeft deze honing het hoge gehalte aan actieve stoffen zoals flavonoïde. Deze krachtige verbinding kan dienen als antioxidant die kan bijdragen aan je gezondheid. Antioxidanten kunnen je lichaam beschermen tegen vrije radicalen die tot verschillende ziekten kunnen leiden.

 

De voordelen van honing

Acaciahoning wordt niet alleen voor culinaire doeleinden gebruikt, maar het is ook nuttig voor je gezondheid. Deze honing bevat antibacteriële eigenschappen. Het kan waterstofperoxide produceren dat nuttig is om de bacteriën te doden. Deze component kan de cel van de bacterie afbreken. Je kunt dit soort honing gebruiken om wonden te helen. Het kan bacteriële infectie en besmetting van je wond voorkomen. Het houdt het vocht op je huid vast door een beschermende barrière te creëren om het proces van wondgenezing te versnellen. Daarnaast is deze honing ook effectief om acne te bestrijden. Je kunt enkele acne lotions vinden die honing van de acaciaboom bevatten.