Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Op vakantie in eigen tuin

Kan jij uren dromen over een hutje in het afgelegen Scandinavië, waar je kan roadtrippen tussen de bossen, een frisse duik kan nemen in een gigantisch meer en wonen in een typisch houten huis? Haal dan de scandinavische stijl naar eigen tuin! Met de tips van specialist op het gebied van houtverf Moose Färg verf jij jouw tuinhuisje in Zweedse kleuren en krijgt jouw schutting een perfect likje verf toegekend.

Een groot voordeel van de houtbeits van Moose Färg is het feit dat de verf vochtregulerend is, naar het Zweedse voorbeeld. In de praktijk zal je zien dat de verf langdurig aan het oppervlak gehecht blijft, waar andere houtverf eerder zou afbladderen. Afbladderen is het effect van het uitzetten en krimpen van hout als gevolg van temperatuurwisselingen. Als de verf echter vochtregulerend is, hebben deze temperatuurwisselingen geen gevolgen voor het verfwerk.

Hoewel het schilderen van oppervlaktes niet erg ingewikkeld lijkt, zit er een bepaalde techniek achter het aanbrengen van de houtbeits. Zo is het van groot belang om niet een te dikke laag aan te brengen op het kale hout, omdat je verfspatten snel ziet en de druipers aan de uiteinden van het hout er lang over doen om te drogen. Opschuren heeft dan weinig zin, want het is eigenlijk al te laat. Breng de verf dus zorgvuldig aan en neem de tijd om het hout te schilderen. De houtverf van Moose Färg hoeft soms zelfs niet eens opgeschuurd te worden, al kan dat vaak wel een mooier effect geven aan het hout.

Wil jij op vakantie in eigen tuin en zou je maar al te graag een tuin in Scandinavische kleuren willen realiseren? Bekijk dan snel het gehele assortiment aan houtverf op de website van Moose Färg en laat je inspireren door de ervaringen van anderen met onze houtverf!

Voor meer info : https://www.moosefarg.nl/