Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Zo wordt stedelijke transformatie in uw gemeente een succes

Veel gemeenten staan voor grote uitdagingen als het gaat om stedelijke transformatie. Winkelstraten die om een nieuwe aanpak vragen vanwege grote leegstand. Inwoners die geen geschikte woonruimte kunnen vinden. Kantoren die leeg staan. Het zijn allemaal problemen die kansen kunnen worden met de juiste aanpak. Zeker omdat nieuwe bouwgrond beperkt beschikbaar is, is het zeer aantrekkelijk om te kiezen voor transitie van de bestaande bebouwde omgeving. Maar dat vraagt wel om een goede en grondige aanpak om het tot een succes te maken. Daar kunt u vast wel professionele ondersteuning bij gebruiken.

Een goede aanpak staat garant voor succes

Veel gemeenten zijn terughoudend met het starten van grote projecten voor stedelijke transformatie. Ze hebben het schrikbeeld voor ogen van collega-gemeenten waar het niet goed ging en het project vele malen duurder werd dan was begroot. Maar als u kiest voor een professionele aanpak dan is de kans op een mislukking minimaal. Schakel een externe deskundige in zoals IMOSS uit Amersfoort. Zij ondersteunen u graag bij de transformatie of herstructurering, ongeacht of het nu gaat om een grondige aanpak of om subtiele aanpassingen. Pas als het plan goed op papier staat, wordt de uitvoering ter hand genomen met de aanbesteding.

Kijk met vertrouwen naar de toekomst

De toekomst voor gemeenten is spannend en uitdagend. Wijken die van het gas af moeten. Woningen die worden gesloopt en vervangen door huizen die toekomstbestendig zijn. Maatregelen om energie te besparen. De stedelijke transformatie houdt meer in dan een straat verbreden of een park aanleggen. Waar uw gemeente ook voor staat of welk project u ook wilt aanpakken, met de juiste professionele externe ondersteuning wordt het zeker een succes. Uiteraard worden hierbij de kosten ook niet uit het oog verloren. Gemeenten hebben vaak beperkte budgetten omdat er nu eenmaal meer begrotingsposten zijn dan stedenbouw. Een goed financieel management is dan ook essentieel.

https://www.imoss.nl/