Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Zijn de sneeuwkettingen van mitsubishi outlander phev wel nuttig?

Veel auto’s hebben vanaf fabriek al zulke grote wielen en banden dat “normale” sneeuwkettingen niet eens passen. In dat geval moeten er speciale kettingen gemonteerd worden (mitsubishi outlander phev) of zelfs andere wielen met een kleinere maat banden zodat er wel sneeuwkettingen op gemonteerd kunnen worden.

 

Soorten sneeuwkettingen

Daarnaast moet je een keuze maken tussen manuele spanning (het handmatig aanspannen van de ketting op de band) of een automatische spanning. Ook betreft de montage zijn er verschillende opties (elastieke band/inhaaksysteem). Sneeuwkettingen moeten naadloos aansluiten op de autoband. Is dat niet het geval, dan kan de auto beschadigen. Er zijn diverse sneeuwkettingen zoals loopvlak sneeuwketting, extra dunne sneeuwketting en de standaard sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen voor de mitsubishi outlander phev worden gemaakt in verschillende soorten, maten en merken. Allereerst is het belangrijk om altijd de juiste maat aan te schaffen. Dit hangt af van de bandenmaat en deze kun je terugvinden aan de buitenkant van de autoband.

 

Het doel van sneeuwkettingen

Winterbanden bieden op gladde en besneeuwde bergwegen vaak onvoldoende grip. Sneeuwkettingen zijn in deze situatie een goede oplossing. Naast extra veiligheid, kom je ook niet voor onaangename verrassingen te staan. Sneeuwkettingen zijn een hulpmiddel om op besneeuwde of ijzige wegen te kunnen rijden. Vooral in de bergen komen sneeuwkettingen van pas, maar tijdens extreme winterse omstandigheden kan het ook voorkomen dat je ze op gewone, rechte wegen moet omleggen.

 

De werking van sneeuwkettingen mitsubishi outlander phev

Roestvrijstalen kettingen om winterbanden bieden meer grip op besneeuwde en ijzige wegen. Op die manier is het mogelijk om op een veilige manier te kunnen rijden. Wel geldt er een maximumsnelheid. Deze wordt aangegeven op de verpakking of gebruiksaanwijzing en ligt doorgaans tussen de 30 en 50 km per uur. Er zijn uiteraard uitzonderingen.

 

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingen-Mitsubishi-Outlander-PHEV