Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Voorgevel opknappen: handige tips

Met een kleine investering je huis meer laten spreken? Dat is met de tips in dit artikel een fluitje van een cent. Uiteraard wil jij, net als iedere huiseigenaar, dat jouw woning bij het eerste aanzien in het oog springt. Met enkele kleine aanpassingen aan de voorgevel is dit sneller gerealiseerd dan je wellicht zou denken.

De voordeur

Dit wordt vaak gezien als een van de grootste blikvangers van de voorgevel en dat is niet geheel onlogisch. Ga zelf maar eens na hoeveel verschillende voordeuren er bij jou in de straat zijn. Bij nieuwbouw wijken zal dit aantal een stuk lager liggen, omdat hier vaak gebruik wordt gemaakt van dezelfde type deur. Echter zal ook dit aanzicht in de loop der jaren sterk wijzigen vanwege huiseigenaren die hun voordeur vervangen of een andere kleur geven. Dat laatste, de deur een andere kleur geven, is de meest eenvoudige en financieel aantrekkelijke oplossing voor jouw woning. Loop eens door de wijk en kijk is naar voordeuren, welke springt er nu voor jou echt uit? Is de voordeur die jij mooi vindt ook te evenaren door enkel je eigen deur te schilderen? Als het antwoord op de laatste vraag ja is, dan is het een idee om gewoon is aan te bellen bij de bewoner in kwestie. Geef aan dat je de kleurstelling mooi vindt en dat je benieuwd ben naar welk kleurtype het betreft. Zo leer je ook nog eens de buurt goed kennen, super leuk!

Huisnummer

Naast een fraaie voordeur is de belettering, in de vorm van huisnummers, ook niet geheel onbelangrijk. Op dit moment is grote belettering ontzettend populair, dit gebaar naast de deur valt daarom goed op. Zeker voor mensen die fan zijn van het bestellen van pakketjes, bewijs je de bezorger een goede dienst. RVS huisnummers worden hiervoor veel gekozen, omdat deze in de loop der tijd hun uitstraling blijven behouden. Ook zijn de betreffende huisnummers eenvoudig te bevestigen naast of op de deur. De RVS huisnummers zijn ook financieel gezien één van de meest interessante opties.

Raambekleding

Slordige raambekleding kan overkomen alsof er weinig aandacht wordt besteed aan de uitstraling van een woning. Als je online enig onderzoek uitvoert kom je er al snel achter dat raambekleding zeker niet duur hoeft te zijn. Veel woningeigenaren maken tegenwoordig gebruik van jaloezieën, deze ogen erg strak en het aanbod is enorm. Ook is het reguliere gordijn nog steeds een veel gemaakte keuze. Bevat jouw woning zowel een beneden- als bovenverdieping met raamwerk? Zorg er dan voor dat de raambekleding bij elkaar past.