Kwaliteitsplein
Bedrijven

Wij zijn er voor u om uw problemen te verhelpen!

Als u denkt behoefte te hebben aan een kaakcorrectie, dan bieden wij u de beste behandelingen. In de jaren ‘90 ontwikkelden kaakchirurg Rijnko Brons en orthodontist Rob Mulié nieuwe richtlijnen om een afwijkende kaak of kin te corrigeren. Met hun rekenkundige modellen hebben ze meer dan 1.000 patiënten geholpen. U kunt de volgende zijn!

Een afwijkende stand van de boven- en/of onderkaak kan allerlei problemen geven: moeilijk praten, kauwen, slikken etc. Vaak ziet het er ook minder mooi uit, waardoor patiënten er dubbel onder lijden. Met een kaakcorrectie valt zowel functioneel als esthetisch een enorme verbetering te behalen.

Bij kinderen kan een afwijkende kaakstand goed worden behandeld met orthodontische technieken. Bij volwassenen, waar de groei voorbij is, helpt dan alleen een chirurgische kaakcorrectie. Jaarlijks voeren wij meer dan 50 van dergelijke operaties uit. Dit zijn zeer specialistische behandelingen, waarbij een mondhygiënist, fysiotherapeut, de eigen tandarts, een kaakchirurg en orthodontist nauw samenwerken. 

Naast een kaakcorrectie is een kincorrectie soms ook de oplossing. Mannen en vrouwen met een ver terugliggende of ver naar voren stekende kin kunnen erg onder hun uiterlijk leiden. Er is een unieke behandeling om de verhoudingen in het gezicht te herstellen: de Brons-Mulié Methode. Een computerprogramma analyseert uw profiel, berekent tot waar uw kin moet worden gecorrigeerd en maakt daar een ‘predictiefoto’ van, een bewerking van uw profielfoto die laat zien hoe uw profiel er ná de operatie uitziet. Correctie gebeurt met behoud van uw eigen gezichtskarakteristiek. Onze specialist legt aan de hand van de predictiefoto uit wat dit voor u betekent.

Een afwijkende kin kan een enorme negatieve blikvanger zijn en de perceptie van het hele gezicht beïnvloeden. Zo lijken bij een terugliggende kin neuzen langer en wangen boller dan ze feitelijk zijn. Dit optische bedrog ontstaat doordat de kin voor onbalans zorgt in de gezichtsverhoudingen. Met enkele millimeters meer of minder kan de balans worden hersteld. De Brons-Mulié Methode toont feilloos aan waar die ‘magische millimeters’ zitten.

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl/index.php