Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Welke jassen moet een bedrijf aanschaffen voor de werknemers?

Als bedrijf wilt u dat de werknemers, het visiteplaatje, professioneel overkomen. Dit is omdat professionaliteit zorgt terugkomende klanten, en toekomstige klanten. Het werk wat uw werknemers leveren staat natuurlijk voorop, maar de professionaliteit die wordt uitgestraald is een belangrijke toevoeging. Professionaliteit ligt bij de communicatieve vaardigheden van de werknemer zelf, maar ligt ook bij de uitstraling en hoe verzorgd iemand over komt naar de klant. Een belangrijke factor daarvoor is de bedrijfskleding die de werknemer draagt. Er zijn sectoren waar een werknemer veel buiten moet werken, en dan is een mooie werk jas belangrijk om aan te schaffen. De vraag is welke jas moet u als werkgever nu aanschaffen voor de werknemer om de professionaliteit en de kwaliteit te waarborgen.

Voor in de winter

Een lekkere dikke winterjas is fijn voor de koude wintermaanden. Een winterjas is goed om aan te schaffen, maar u kan er ook omheen werken. Een dikke fleece trui onder een normale jas kan namelijk ook al voldoen. Verder kan u ook mutsen en handschoenen aanschaffen om de oren en de handen warm te houden. Dit zijn de plekken op het lichaam die het snelste koud worden.

Voor in de regen

Goede regenkleding kan ook fijn zijn voor de werknemer. In Nederland hebben we nogal vaak te maken met natte omstandigheden en dan is het wel zo fijn dat een werknemer waterdichte kleding heeft. Een goede regenjas is daarom zeker een aanrader. Deze regenjas kan ook in de winter gebruikt worden, want over het algemeen zijn regenjassen ook fijn tegen de koude wind.

Voor in de zomer

Voor in de zomer kan het soms ook fijn zijn om een jas te kunnen dragen. Het is daarom goed om een zomerjas aan te schaffen voor de werknemers. Een tip hiervoor is de bodywarmer. De bodywarmer is namelijk comfortabel en zorgt ervoor dat de werknemer vrij kan blijven bewegen. De bodywarmer heeft geen mouwen en dit is dus ook goed voor de veiligheid. Verder kan je deze jassen laten drukken met een logo of een merknaam wat de jas ook nog professioneel maakt.

Kosten besparen

Het is begrijpelijk dat u als bedrijf niet te veel kosten wil maken in kleding. Voor elke gelegenheid een jas aanschaffen is misschien wat duur, en dat wilt u liever niet. De investering in goede kleding is zeker goed, en als u geld wilt besparen dan kan u dat vooral doen in de manier van kopen. Over het algemeen krijgt u namelijk grotere kortingen als u een groter aantal in één keer aanschaft. Het laten drukken is dan ook vaak goedkoper. Verder kan u ook met de werknemer afspreken dat de kleding wanneer uitgegeven de verantwoordelijkheid is van de werknemer, en als de kleding kapot gaat zonder goede reden de werknemer de kosten op zich neemt.