Kwaliteitsplein
Bedrijven

Wat moet je zonder codeersystemen?

Wanneer je door de supermarkt loopt, wil je vanaf het moment dat je je laatste boodschap hebt gepakt zo snel mogelijk naar buiten. Niemand heeft zin om na het al vermoeiende boodschappen doen nog eens een poos in de rij te staan om de boodschappen af te rekenen. Steeds meer supermarkten stappen hierdoor over op andere manieren om de klanten vlugger weer op weg te helpen. Een voorbeeld hiervan is de zelfscan kassa’s die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd. Deze kassa’s zijn een enorm succes en ontvangen veel positieve reacties van klanten.

Met de technologie van tegenwoordig kun je je bijna niet meer voorstellen hoe de administratie van een supermarkt gedaan werd voor de uitvinding van het codeersysteem. Waar je tegenwoordig met behulp van een codeer printer een ongelimiteerd aantal codes kunt formuleren, werd vroeger alles met de hand gedaan. Dat betekent dat elke transactie opgeschreven moest worden. Stel je dan maar eens voor dat je dit voor een volle boodschappenkar moet doen! Het codeersysteem is daarom de redder geweest van de kassières van supermarkten, groothandels zoals Sligro en andere winkels. Zonder codeersystemen zou er veel en veel minder informatie bestaan op de wereld. Bijna alles wat verkocht wordt bevat een streepjescode. Middels deze code kan er ontzettend veel informatie toegevoegd worden aan het product. Hierbij kun je denken aan een gebruiksaanwijzing die online beschikbaar is voor bijvoorbeeld meubels, of de houdbaarheidsdatum voor levensmiddelen. Naast de houdbaarheidsdatum kunnen er ook een heleboel andere aspecten toegevoegd worden aan een QR-code, zoals recepten of inspiratietips.

De volgende keer dat je boodschappen doet, is het dus misschien wijs om even na te denken over de voordelen van de streepjescodes. Ondanks dat je tijdens spitsuren nog steeds moet wachten, levert het codeersysteem enorm veel tijdsvoordeel op. Hier heb je mooi tijd voor tijdens het wachten in de rij voor kassa…

Voor meer info : https://coding.koenig-bauer.com/nl/