Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Wanneer een loopbaancoach?

Een goede loopbaancoach in Utrecht is aan te raden wanneer je twijfelt over wat je wilt gaan doen in je leven. Kiezen wat voor werk je wilt gaan doen is een belangrijke keuze die de rest van je leven gaat bepalen. Het is daarom erg belangrijk dat je iets gaat doen wat je echt leuk vindt. Misschien vindt je alles interessant en is het lastig kiezen omdat er zoveel keuze is. Het tegenovergestelde kan ook aan de gang zijn. Als je niks leuk vindt, wordt kiezen namelijk ook erg moeilijk. Daarom kan een loopbaancoach in Utrecht met jou gaan zitten om samen te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Kijken naar je kwaliteiten

Met een loopbaancoach in Utrecht kom je er gegarandeerd achter wat bij je past. Jullie gaan een op een groot vel nadenken over jouw talenten. Wat kan je goed? Waar liggen je kwaliteiten? Als je hierover hebt nagedacht zul je zien dat je al veel meer duidelijkheid kunt creëren. Het is namelijk geweldig om deze kwaliteiten op je werk in te kunnen zetten. Zo maak je goed gebruik van wat jij allemaal kan bieden. Als je ergens goed in bent, vindt je het meestal ook leuker om te doen omdat je goede resultaten terug krijgt. Als je goed bent met mensen bijvoorbeeld, kan je al veel gerichter gaan zoeken.

Opleiding en werk

De focus ligt dus altijd op het positieve, er wordt altijd gekeken naar wat je wel kan. Al is het soms ook helpend om te kijken naar wat totaal niet bij je past. Is er iets wat je echt niet leuk vindt of waar je gewoon niet goed in bent? Als je slecht bent in omgaan met gereedschappen kan je veel van de bouw al schrappen. Voor iemand die moeite heeft met keuzes maken werkt het vaak goed om dingen weg te strepen. Zo blijft er namelijk minder over om uit te kiezen. Wanneer je met je loopbaancoach in Utrecht hebt bedacht wat het gaat worden kan je samen gaan kijken wat voor opleiding daar dan bij past.