Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten sloten

Er zijn veel verschillende soorten sloten. Je hebt ze in alle soorten en maten. Welk slot voor jouw deur geschikt is, hangt van een aantal dingen af. Als eerste hangt het af van het type deur dat je hebt. Daarnaast hangt het ook af van het materiaal van de deur. Als laatste ligt het eraan naar welke kant de deur open draait. Sloten die je hebt zijn onder meer insteeksloten, oplegsloten, meerpuntssluitingen, pensloten en raambomen. Ben je benieuwd naar al deze verschillende typen sloten? Of wil je een nieuw slot laten maken door de slotenmaker in Heerlen of ergens anders in Nederland? Lees dan verder. Je kan ook altijd de slotenmaker in Heerlen of ergens ander in Nederland vragen naar de mogelijkheden.

 

Insteeksloten

Dit is het meest voorkomende slot. In bijna iedere nieuwbouwwoning zit zo een slot. Dit slot zit ingebouwd in de deur en het kozijn en het bestaat uit twee delen. Een dag- en nachtschoot. Sluit je de deur? Dan valt de dagschoot in de sluitplaat. De deur gaat nu nog steeds gemakkelijk open als je de sleutel een kwart draait. Als je de sleutel twee keer draait dan valt de deur in de nachtschoot. Deze is veel steviger dan de dagschoot.

 

Oplegsloten

Dit is een ouder type slot. Dit slot is dan ook terug te zien in de wat oudere woningen. Dit slot zit aan de binnenkant van de deur en het kozijn en heeft net als het vorige slot een dag- en nachtschoot. Je opent dit slot met een schuifhendel of een draaiknop.

 

Meerpuntssluitingen

Dit zijn relatief nieuwe sloten die we in steeds meer nieuwbouwwoningen zien. Dit slot is ook te bevestigen in de deur en het kozijn. Als je de sleutel draait sluit de deur op meer plekken tegelijk. Deze sloten zijn er veilig.

 

Pensloten

Dit is een slot waar twee metalen pennen in zitten die erg stevig zijn. Dit slot heeft een speciale kruissleutel. De pennen vallen in de sluitplaat op deze manier.

 

Raamboomsloten

Dit is een extra slot en wordt ook wel klink genoemd. Dit slot zit aan de binnenkant van een raam of een deur. Als je de hendel omlaag haalt dan schuift en metalen pin in de kom in het kozijn.

 

 

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-heerlen/