Kwaliteitsplein
Bedrijven

Kom in beweging met een trampoline

We moeten meer bewegen, dat is een boodschap die je aan het begin van het jaar tegen jezelf, je vriend of vriendin, man of vrouw of vriendengroep zegt. Het komt er eigenlijk nooit van omdat het te veel moeite is en het meestal niet leuk is. Toch zijn er een aantal manieren om meer in beweging te komen, zonder dat het veel moeite kost en je zult het ook nog een leuk vinden. Een van die dingen zullen we in dit artikel bespreken en dat gaat over trampoline springen. Springen om een trampoline kan je helpen om gemakkelijk en op een leuke manier in beweging te komen. In dit artikel lees je verder over hoe je dit kan toepassen en welke voordelen het heeft voor je lichaam.

Het maakt niet uit welke trampoline je hebt, voor een trampoline hoef je ook helemaal niet naar een springcentrum te gaan. Je kan gemakkelijk die oude trampoline  in de tuin gebruiken of een mini trampoline kopen. Alle trampolines werken in principe hetzelfde, of het nou een mini trampoline is of en inground trampoline, je kan ze allemaal gebruiken.

De werking van een trampoline zorgt ervoor dat je op en neer kan bewegen. Jij zorgt ervoor dat je de lucht in springt, zodra je neer komt zal de trampoline je met behulp van het doek en de veren jou weer omhoog bewegen en hierdoor kom je ineen soort vicieuze cirkel. Natuurlijk moet je zelf wel een beetje meebewegen, maar de rest gaat helemaal vanzelf.

Tijdens het springen komt er druk op je lichaam te staan, hierdoor zullen de cellen in je lichaam lichtjes worden ingedeukt. Hierdoor zullen gifstoffen uit je cellen worden geperst en zullen je lichaam dus verlaten, dit in de vorm van zweet. Daarnaast ben je tijdens het trampoline springen soms ook even gewichtsloos. Als je omhoog springt, kom je namelijk op een dood punt. Tijdens deze gewichtsloosheid wordt je doorbloeding gestimuleerd en dat bevordert de toevoer van zuurstof in je lichaam.

Voor meer info : https://www.trampolines.nl/