Kwaliteitsplein
Mode en Kleding

Slim fit overhemd

Slim fit-overhemden zijn voor iedereen een goede keuze

Bent u op zoek naar nieuwe kwaliteitsoverhemden? Er zijn veel verschillende overhemd-modellen verkrijgbaar. Een model dat iedereen mooi zal staan, is een slim fit overhemd. Deze vorm is erg flatterend op het lichaam, omdat het niet los en flodderig zit. Dit maakt namelijk een slordige indruk. Wanneer een overhemd slim fit zit, zullen de sterke punten van het lichaam worden benadrukt. Een slim fit overhemd is er voor de man en vrouw en is dus de beste keuze! Hieronder zullen een aantal tips worden gedeeld bij het aanschaffen van nieuwe kwaliteitsoverhemden in slim fit model. 

1. Kleur bekennen

Overhemden zijn te koop in allerlei kleuren, dus is er voor ieder wat wils. Bij een slim fit model is het wel belangrijk om te weten dat zwart heel erg af zal kleden. Dit is natuurlijk goed voor degenen die graag wat slanker voor de dag willen komen. Ben je echter al heel slank en wil je dit niet nog meer benadrukken? Kies dan voor een overhemd in een lichte kleur. Ook zullen printjes het goed doen wanneer je niet al te dun wil lijken. Maar in het algemeen zal een slim fit model heel erg flatterend zijn en moet je vooral kiezen voor kleuren die bij je huidskleur en haarkleur passen. 

2. Natuurlijk of synthetisch materiaal

Hoe een overhemd slim fit zit, hangt dus niet alleen af van de kleur, maar ook van het materiaal. Hier kan onderscheid gemaakt worden tussen natuurlijke en synthetische stoffen. Katoen is een populaire natuurlijke stof voor overhemden en kan zowel dik als dun geweven zijn, dus daar zit ook nogal verschil in. Ook zijn er overhemden in natuurlijk linnen verkrijgbaar: deze stof is heel licht en dun en is dus ideaal voor hete zomerdagen. Linnen overhemden zijn erg luchtig, maar kreuken wel snel. Je moet dus wel regelmatig je overhemd willen strijken. Heb je hier geen zin in? Kies dan voor een overhemd gemaakt van nep-zijde, oftewel polyester. Deze stof is erg vormvast en kreukt bijna niet en is dus zeer geschikt als overhemd-materiaal. Het nadeel van polyester is wel dat het niet lucht doorlatend is en je dus snel er in zal zweten. Deze zweetplekken zijn niet charmant, dus polyester kan het beste vermeden door mensen die gauw zweten en op warme dagen. In het algemeen kan als vuistregel aangehouden worden dat natuurlijke stoffen luchtdoorlatend zijn en synthetische stoffen niet. 

3. Stretch

Slim fit overhemden zitten nauwsluitend om het lichaam, dus is het belangrijk om een overhemd uit te zoeken die al nagenoeg perfect om je lichaam sluit. Sommige slim fit overhemden zullen lichte stretch hebben, dankzij een klein percentage elasthan dat er in verwerkt wordt. Overhemden met stretch hebben als voordeel dat ze zich nog beter om het lichaam zullen vormen en het lichaam beter zullen uittekenen. Let er wel op dat in het algemeen kwaliteitsoverhemden minder snel hun vorm zullen verliezen dan goedkopere overhemden. Elasthan zal, net als normale elastiekjes, op een gegeven moment hun rek verliezen en dus ook hun vorm.

Voor meer info : https://www.hemdvoorhem.nl/overhemden