Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Kindvriendelijke tuin

Komen er regelmatig (klein)kinderen op bezoek of nichtjes en neefjes spelen? Er is een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten, zodat je onbezorgd kinderen in je tuin kunt laten spelen.

 

Vijver

Heb je een (zwem)vijver of fontein in je tuin? Dit is natuurlijk gevaarlijk als er regelmatig kinderen spelen. Je kunt ervoor kiezen om de vijver weg te laten halen, maar dat is natuurlijk zonde als je het wel een mooi aangezicht vindt. Je kunt dan de vijver ook omheinen zodat kinderen er niet in kunnen vallen, met bijvoorbeeld kastanje hekwerk. Dit kun je zelf plaatsen en als de kinderen weer groot zijn, kun je het ook nog eens makkelijk verplaatsen of weghalen.

 

Gras

Een groot grasveld is natuurlijk ideaal voor kinderen, ideaal om onbezorgd op te spelen en te voetballen. Kunstgras lijkt misschien nog makkelijker voor kinderen omdat het niet kapot gelopen kan worden, maar dit kan erg heet worden in de zomer en daardoor gevaarlijk zijn voor kinderen. Het is natuurlijk erg mooi om een hoop bloemen te planten, maar dit wordt wel makkelijk kapot getrapt door spelende kinderen. Bedenk dus van te voren goed waar je je bloemen plant en wat voor bloemen je plant.

 

Schaduw

Alles klaar voor de kinderen? Zorg dan dat je het ook voor jezelf goed voor elkaar hebt. Maak een mooie zithoek met een lekkere lounge set in een hoekje met schaduw. Kleed het leuk aan met sierkussens, mooie verlichting en eventueel nog een warmtelamp. Drankje, hapje en muziekje erbij en ook de ouders zijn klaar voor de warme zomerdagen!