Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Hoe onderhoud je een sauna?

Heb je recentelijk een prachtige sauna in je woning laten plaatsen? Of heb je al een tijdje een sauna en wil je er nog langer van genieten? Dan is het van belang om je sauna goed te onderhouden. Maar hoe moet je dit dan doen? In dit artikel geven we enkele tips.

Zet de saunadeur na gebruik een tijdje op een kier

Heb je heerlijk genoten van je saunabezoek? Dan raden we je aan om de deur na gebruik op een kier te zetten. De sauna kan dan goed ventileren en je krijgt dan niet te maken met een muffe lucht. Daarnaast kan daardoor het vocht uit de sauna trekken. Een hoge luchtvochtigheid is slecht voor het hout in de sauna, dus om die reden is dit verstandig.

Gebruik een handdoek

We raden je ook aan om tijdens het saunabezoek altijd een handdoek te gebruiken. Je gaat in de sauna namelijk flink transpireren en daardoor kunnen er vervelende zweetplekken ontstaan. Het is lastig om deze plekken er weer uit te krijgen. Maak er dus een gewoonte van om altijd op een handdoek te zitten. Neem de handdoek na het gebruik ook altijd weer mee naar buiten. Anders trekt het vocht in het hout.

Douchen voor het saunabezoek

Het klinkt misschien een beetje gek, want meestal douche je na het saunabezoek. We raden je echter aan om ook voor het saunabezoek te douchen. Hierdoor wordt de huid namelijk bevrijd van vuil, zeep, cosmeticaresten en nog veel meer. Ook je voeten zijn dan schoon. Hiermee houd jij je sauna netjes en zo kun je langdurig genieten van de saunabanken.

Maak je sauna regelmatig schoon

Veel mensen zijn eerst heel zuinig op de sauna. Ze maken de sauna dan vaak schoon. Na verloop van tijd wordt dit echter minder. We raden je wel aan om de sauna schoon te blijven maken, want anders krijg je na verloop van tijd problemen.

Slotwoorden

In deze tekst hebben we enkele onderhoudstips gegeven. Heb je nog geen sauna en wil je er graag één kopen? Ga dan voor een Finse sauna van Elite Wellness.