Kwaliteitsplein
Bedrijven

Hoe kan je het beste zonnepanelen aanschaffen in 2019?

Het is alom bekend dat er een wereld aankomt waar groene stroom de belangrijkste manier wordt van stroom opwekken. Omdat de fossiele brandstoffen zoals olie en kolen langzaam beginnen op raken en bovendien slecht zijn voor het milieu door het uitstoten van broeikasgassen bij het verbranden van deze fossiele brandstoffen.

Hierdoor worden manieren van groene energie opwekken sterk aanbevolen door de overheid en bovendien door alle regeringen van over de hele wereld. Omdat de hele wereld binnen een aantal jaar duurzaam energie moet produceren. Een voorbeeld van een manier om groene energie op te wekken voor particulieren is bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen.

Veel particulieren schrikken van de investering die nodig is om zonnepanelen te plaatsen, zij denken dat dit te duur is of kunnen dit niet betalen. Maar er zijn een aantal meevallers die de zonnepanelen prijs flink omlaag haalt. Zo kan de 21% BTW die voor de zonnepanelen betaalt wordt kunnen teruggevraagd bij de belasting. Ook zal de energierekening minder hoog worden omdat er energie uit de zonnepanelen wordt gebruikt om de energiebehoefte van het huis gedeeltelijk te voorzien.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, je hebt bijvoorbeeld de monokristallijne zonnepanelen. Dit zijn de zonnepanelen waar het hoogste rendement op zit van de verschillende zonnepanelen. Deze panelen zijn wel iets duurder dan bijvoorbeeld polykristallijne zonnepanelen maar deze hebben wel een beter rendement per vierkante meter, hierdoor zijn deze zonnepanelen ideaal voor een huiseigenaar met een wat kleiner dak. Voor een wat groter dak zijn de polykristallijne zonnepanelen een betere optie, omdat deze een redelijk hoog rendement hebben maar wel minder dan de monokristallijne zonnepanelen zijn de polykristallijne zonnepanelen daarentegen wel een stuk gunstiger geprijsd. Dit zal dus veel schelen in het geval van een groot dak of een grote oppervlakte die wordt belegd met zonnepanelen. Om een goede keuze te maken voor uw persoonlijke situatie is het altijd handig om met een specialist aan tafel te zitten en jezelf te laten adviseren voordat u een beslissing neemt.

Voor meer info : http://www.wijsmanduurzaam.nl/