Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

De gevolgen van het coronavirus

Vanaf maart 2020 heeft corona veel roet in het eten gegooid. Iedereen moest thuisblijven, mensen werden ernstig ziek, kinderen mochten niet meer naar school, er kwamen verschillende vaccinaties waarvan je ook ziek werd, je moest je bij klachten laten testen en er was heel weinig sociaal contact. Voor veel mensen was dit een hele zware tijd. Het coronavirus heeft voor veel veranderingen gezorgd in de wereld maar ook zeker in Nederland.

 

Kinderwens vervullen

Na de tweede wereldoorlog was er te zien dat er een babyboom ontstond, het was weer veilig in Nederland en veel mensen vonden het daarom de perfecte tijd om kinderen te krijgen. Nu blijkt dat er in 2021 6,8 duizend kinderen meer geboren werden dan in 2020. Dit komt natuurlijk omdat veel mensen thuis zaten en niet heel erg druk waren. Het bespaart namelijk een hele boel tijd als je geen sociale contacten meer hebt. Deze stijging is niet officieel een babyboom te noemen maar er is zeker een duidelijke stijging te zien in Nederland.

 

Gezondheidsklachten

Veel mensen zijn geschrokken van de klachten van het virus, dit heeft mensen dan ook aangewakkerd om beter te letten op hun gezondheid en hierdoor hun immuunsysteem verbeteren. Je kan het immuunsysteem verbeteren door veel fruit en groente te eten en veel vitamine D op te doen. Dit kan doormiddel van de zonnestralen en de buitenlucht. Mensen willen niet meer zo ziek worden en daarom letten mensen nu steeds meer op hun gezondheid.

 

Het is in de winkels ook te zien dat mensen op de gezonde tour zijn. Er wordt namelijk steeds minder ongezond eten gekocht, denk bijvoorbeeld aan chips en snoep. Nu wordt er veel meer groente en fruit gekocht. Dit is ook te zien aan de groente en fruit prijzen, deze zijn namelijk erg omhooggegaan en veel mensen zijn het hier niet mee eens. Het moet namelijk aantrekkelijk zijn om groet te kopen. Het moet geen last zijn voor de portemonnee.

 

https://buteyko-limburg.nl/immuunsysteem-verbeteren/