Kwaliteitsplein
Image default
Zakelijk

Wat houdt toegangscontrole in?

Een toegangscontrole is een vorm van beveiliging. Je kunt hiermee onder andere reguleren wie een computeromgeving kan bekijken of gebruiken. Hiermee kun je dan ook een kans op risico minimaliseren. Er bestaan verschillende vormen van toegangscontrole. Een fysieke toegangscontrole houdt in dat je met behulp van software toegang kunt verlenen aan het betreden van een bepaalde ruimte, zoals gebouwen. Een logische toegangscontrole houdt in dat je de toegang tot bestanden en gegevens kunt reguleren. Een toegangscontrole heeft als doel om de kans te minimaliseren dat onbevoegden toegang tot het systeem of gebouw proberen te verkrijgen. Een toegangscontrole is dan ook een belangrijk onderdeel als het gaat om beveiliging van een bedrijf. Vertrouwelijke informatie moet namelijk ten alle tijden beschermd worden. 

Een manier om tijd te winnen 

Het gebruik van tijdregistratie is een goede manier waarop je tijd kan winnen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om een overzicht te krijgen over alle administratieve zaken van de werknemers. De salarisadministratie kan hierdoor eenvoudig berekend worden. Daarnaast is het handig om als werkgever een overzicht te kunnen zien van de verzuimcijfers. Indien en werknemer bijvoorbeeld te veel verzuim heeft, kan je hier wat aan doen. Door middel van tijdregistratie kan niets een werkgever ontgaan. Daarnaast is tijdregistratie ook praktisch voor werknemers zelf. Zij kunnen hierdoor gemakkelijk hun beschikbaarheden en werktijden aanpassen. Een efficiënte manier van administratieve zaken kan enorm veel tijd besparen. Deze tijd kan vervolgens geïnvesteerd worden in andere zaken van een bedrijf. Hierdoor kan een bedrijf dan ook meer optimaal functioneren. 

Gezondheid gaat voor op 

Voor een tijd als deze waarin COVID-19 niet meer weg te denken is, komt een toegangscontrole goed van pas. Met behulp van dit systeem is het namelijk mogelijk om contactloos de lichaamstemperatuur van werknemers en bezoekers te meten. Hiermee kun je alle werknemers en bezoekers beschermen tegen potentiële besmettingen. Dit garandeert dan ook meteen een veilige werksfeer voor de werknemers. Het is echter de vraag hoe dit systeem dan te werk gaat. Er zijn camera’s die de lichaamstemperatuur van een ieder meten die het pand willen binnentreden.  Vervolgens kan beveiliging handmatig toegang weigeren of het systeem kan dit doen. Bovendien wordt alles ook geregistreerd. Je kunt dus bijvoorbeeld makkelijk traceren. Met behulp van toegangscontrole in tijden van corona kun je een maximale veiligheid garanderen voor werknemers en bezoekers. Daarnaast zijn systemen als deze makkelijk aan te passen aan je eigen behoeften. Als je een andere voorwaarde hebt voor het betreden van een pand, kan het ook op deze manier ingezet worden.