Kwaliteitsplein
Alarmsysteem

Lockpicking Centrum

Sloten zijn geheimzinnige objecten en maar weinig mensen snappen hoe het systeem werkt. Natuurlijk weten slotenmakers wel precies hoe zo’n slot werkt maar over het algemeen zijn er weinig mensen die er verstand van hebben.

Verdiepen in lockpicking

Toch raad ik dit aan om je in te verdiepen, sloten zijn immers overal om ons heen. Elk huis heeft sloten, je auto, je fiets noem het maar op ze zijn er in allerlei vormen en maten. Hangslotjes, fietsloten, cilindersloten, brievenbussloten, brommersloten of autosloten ze zijn allemaal niet meer weg te denken uit onze huidige manier van leven.

Waarom zou je je dan niet wat meer verdiepen in de kunde der lockpicking? Want hoe werkt zo’n slot nou? Want als je je daarin zou verdiepen dan zou je er al snel achter komen dat niet alle sloten even veilig zijn. Er zit daadwerkelijk verschil tussen bepaalde typen sloten en dat kan heel belangrijk zijn.

 

Axa fietsslot lockpicken

Zo is er bijvoorbeeld elke jaren geleden een zwakte ontdekt in een axa fietsslot. Deze bleek binnen secondes te openen zijn met een bepaald type sleutel. Van een afstand lijkt dit net alsof diegene hem gewoon opent met de juiste sleutel. Je zou maar net dat type slot op je nieuwe fiets hebben zitten! 

Het is dus wel degelijk belangrijk om je een beetje te verdiepen in de achtergrond van sloten. Er zijn ook mensen die dit als hobby beoefenen, het analyseren en zelf op de proef stellen van sloten. Het het lockpicken en is ook in Nederland de laatste jaren erg in op komst.

Ik hoop u hiermee een beetje geinspireerd te hebben om zelf ook nieuwsgierig te zijn naar de kunde van sloten!

Voor meer info : http://www.lockpickinguniversiteit.nl/