Kwaliteitsplein
Alarmsysteem

4 minder bekende tips voor huisbeveiliging

4 minder bekende tips voor huisbeveiliging

Kevin McCallister van de film Home Alone had een huisbeveiligingssysteem kunnen gebruiken. De film laat echter zien dat je jezelf en je huis op een aantal onverwachte manieren kunt beschermen.

Hieronder delen wij van slotenmaker Rotterdam vier minder bekende tips voor huisbeveiliging voor huiseigenaren.

Houd uw toetsenbord gesloten

Terwijl het plaatsen van uw toetsenbord om uw systeem in te schakelen en uw systeem direct naast uw deur uit te schakelen handig is voor uw dagelijkse routine, is het ook de meest geschikte plaats voor dieven. Een slimme dief kan door je raam kijken en zien welke combinatie je invoert. Vervolgens kunnen ze gemakkelijk naar binnen glippen en het systeem uitschakelen voordat het alarm klinkt.

Plaats in plaats daarvan uw toetsenblok op een plaats waar u gemakkelijk toegang hebt, maar moeilijk voor een dief om te bekijken. Uw toetsenbord moet niet zichtbaar zijn van buiten uw huis. Zelfs het kennen van de locatie van uw toetsenbord is een voordeel dat u geen indringer wilt geven.

Houd in plaats daarvan uw toetsenblok weggestopt achter een hoek en uit de buurt van alle vensters. Praat met uw thuisbeveiligingsprovider over de optimale plaatsing.

Geef de dieven geen plaats om te verbergen

Overwoekerde werven met donkere schaduwen laten dieven onopgemerkt in uw tuin glippen. Blijf op de hoogte van uw landschapsarchitectuur om te voorkomen dat uw huis een gemakkelijk doelwit wordt. Als je het uiterlijk van een vollere façade leuk vindt, overweeg dan om stekelige planten te kiezen die onverbiddelijke schuilplaatsen zijn.

Slimme lichten die zijn gepland om in te schakelen wanneer u slaapt, kunnen helpen uw tuin gemakkelijk zichtbaar te houden voor u, buren en beveiligingscamera’s. Bewegingssensorlampen zijn ook een manier om dieven te waarschuwen met een spot.

Strategiseren met valstrikken

Master slaapkamers zijn vaak de eerste gerichte plek in woningen. Ze herbergen veel waardevolle spullen, zoals creditcards en sieraden. Als je kostbare bezittingen hebt, verberg ze dan op lastige plaatsen en laat valse kostbaarheden gemakkelijk zichtbaar.

Houd bijvoorbeeld je eigenlijke portemonnee weggestopt, maar hang een andere op je kastdeur of bedframe met een portefeuille vol verlopen cadeaubonnen en losse verschoning. Een dief die snel probeert binnen te komen en te stappen, grijpt de aanvalsman.

Hetzelfde geldt voor sieraden. Bewaar je meest waardevolle stukken weggestopt op een verborgen plek en laat je kostuumjuwelen uit op het display of op de bovenkant van je la.

Verwijder je sporen

Inbrekers proberen vaak de routine van een doel in kaart te brengen om te weten wanneer ze wel en niet thuis zullen zijn. Als u een gps gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw standaardinstelling voor een benzinestation of -park bij u in de buurt is en niet uw specifieke adres. Op deze manier, als uw auto wordt ingebroken en uw telefoon of GPS wordt gestolen, zal de dief niet rechtstreeks naar uw lege huis worden geleid.

Houd uw auto indien mogelijk in een garage om het moeilijker te maken om uw komen en gaan te volgen. Stel anders slimme lampjes in zodat het lijkt alsof u thuis bent wanneer u niet thuis bent. Zorg ervoor dat uw voetafdruk van uw sociale media uw inspanningen niet tegenwerkt. Het plaatsen van foto’s die laten zien dat je uit bent, vooral tijdens vakanties, kan je markeren als een optimaal doelwit.

Voor meer info : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam