Kwaliteitsplein
Image default
Zakelijk

Een winkelpand beveiligen: hoe pak je dat aan?

Ongewenste inbrekers of data diefstallen binnen een kantooronderneming is de grootste nachtmerrie van ieder bedrijf. Nochtans kan je met een paar kleine ingrepen diefstal vermijden. Het inschakelen van kantoorbeveiliging door Seris helpt al veel onheil voorkomen. Een professionele alarmbeveiliger zal in samenspraak met de verantwoordelijke van een kantooronderneming alles op een rijtje zetten om gevoelige heikele punten op een passende manier aan te pakken met een vastomlijnd plan.

Bewakingscamera’s installeren als afschrikmiddel

Een bewakingscamera is onontbeerlijk wanneer je binnen kantoorgebouwen bezoekers wil gaan detecteren. Het grote voordeel van zo’n camera is dat alle videobeelden op een lokale server in de cloud wordt gestockeerd. Overal waar wifi of toegang tot internet aanwezig is kan je dit beeldmateriaal dankzij smartphones, tablets, laptops of desktops opvragen. Er bestaat een groot gamma van bewakingscamera’s. Denk maar aan infraroodcamera’s met nachtzicht, gezichtsherkenning camera’s, IP-camera’s en noem maar op.

Werken als kantoorbeveiliger biedt talrijke opties

De keuzes om eigen personeel en bezoekers op een gecontroleerde manier toegang te verlenen zijn haast oneindig. Dit begint eigenlijk al op de parking door een controle te houden via een slagboomsysteem en toegang te verlenen of zelfs te verhinderen. De dag van vandaag heb je zelfs de mogelijkheid om perimeterdetectie toe te passen en dit allemaal in combinatie met een meldkamer. De toegang tot de kantoorruimtes wordt tegenwoordig voorzien met badge- of kaartlezer, een biometrische vingerscan of irisscan.

Alles valt of staat met een beveiligde voordeur

Inbraken gebeuren altijd van buitenaf naar binnen. Het eerst aandachtspunt is om het kantoorgebouw te beveiligen met een uitstekend alarmsysteem. Een goed functionerende alarminstallatie moet gekoppeld zijn aan de buitenwereld en aan 2 voorwaarden voldoen:

Rechtstreekse verbinding met noodinstanties

Zorg ervoor dat de alarminstallatie die je wil aanschaffen een verbinding kan maken met de noodalarmcentrale van politie of brandweer om de belangrijkste te noemen. Zo voorkom je dat dieven voldoende tijd hebben om hun slag te slaan zonder te worden betrapt

Het alarmsysteem moet altijd standby zijn

Hou wel degelijk rekening mee dat het alarmsysteem op afstand altijd bereikbaar is voor je beveiligingsdepartement of naar jou als bedrijfsleider van de onderneming. Door deze werkwijze toe te passen blijf je op de hoogte wanneer je als CEO niet aanwezig bent