Kwaliteitsplein
Image default
Woningen

Verschillende soorten plafondlampen

Om je kamer op de beste manier te belichten kan je twee verschillende soorten lampen gebruiken. Twee lampen die ideaal zijn voor het verlichten van je eettafel of woonkamer zijn de rotan lamp en de industriële plafondlamp. Allebei de lampen kunnen in veel verschillende soorten interieurs gebruikt worden maar geven een hele andere uitstraling. Maar waarom zijn deze twee verschillende plafondlampen zo anders? Maar kunnen ze wel allebei in verschillende soorten kamers gebruikt worden?

Wat is een rotan lamp?

De laatste trend omtrent hanglampen is de rotan lamp. Een rotan lamp oogt heel natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat rotan lampen voor allerlei verschillende designkamers geschikt zijn. De rotan lamp is gemaakt van rotan wat qua uiterlijk erg op bamboe lijkt. In tegenstelling tot bamboe is rotan hol van binnen en is het een soort liaan. Het voordeel van rotan is dat het geen waterplant is. Dit maakt het materiaal erg geschikt om woonaccessoires van te maken. Vroeger hadden rotan lampen altijd een bruine kleur. Tegenwoordig zijn ze ook in andere kleuren beschikbaar. Een zwarte rotan lamp is bijvoorbeeld gemaakt van hetzelfde materiaal en daarna de kleur zwart gegeven. De zwarte kleur kan ervoor zorgen dat je kamer net iets extra afwerking heeft.

De afstammeling van de fabriekslamp

Een van de meest voorkomende plafondlamp in een huis, is de plafondlamp industrieel. Een industriële plafondlamp kan van allerlei verschillende materialen gemaakt zijn. Bijvoorbeeld van metaal, hout, steen of aluminium. De industriële plafondlamp wordt gekenmerkt door bewerkte materialen en design geïnspireerd op de industriële tijd. Verder zijn ze er in diverse stijlen zoals; design. Industriële plafondlampen geven een modern interieur een goed contrast geeft, maar komen ook tot hun recht in een klassiek of landelijk interieur. Om deze reden is een industriële plafondlamp geschikt voor in verschillende kamers, bijvoorbeeld in gangen, keukens en woonkamers.

Waar kan je het beste je plafondlamp kopen?

Beide lampen zijn dus geschikt voor veel verschillende soort interieur. Waar de rotan lamp een erg natuurlijke uitstraling afgeeft, heeft de industriële lamp een meer moderne uitstraling. Om de ideale rotan lamp of industriële lamp te vinden, is het handig om naar een lamp te zoeken bij LampenTotaal. Al meer dan 50 jaar heeft LampenTotaal een groot assortiment aan verschillende soorten lampen. De ideale lamp voor jouw kamer zal er dus hoogstwaarschijnlijk tussen zitten. Doordat LampenTotaal ook al meer dan 50 jaar lampen verkoopt, kunnen ze je goed adviseren welke lamp of lampen het beste bij jouw kamer passen.