Kwaliteitsplein
Image default
Woningen

De voordelen van een waterontharder

Het kalkniveau in het water wordt veroorzaakt door de hoeveelheid magnesium en calcium dat in het water zit. Als dit niveau te hoog is, kan het zinvol zijn om een waterontharder te gebruiken. Hiermee worden de mineralen uit het water gefilterd. In deze blog leggen we uit wat nou precies de voordelen zijn van water zonder kalk.

Voorkomen van kalkaanslag

Een veel voorkomend probleem bij Nederlandse huishoudens is kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen en huishoudelijke apparatuur. Ook komt vaak kalkaanslag in de badkamer voor. In principe kan kalkaanslag geen kwaad, maar het oogt niet mooi als er aanslag om de kraan heen zit. Zeker als je zwarte of bijvoorbeeld gouden kranen hebt, kan kalkaanslag de hele uitstraling van de kraan verpesten. Door ervoor te zorgen dat er alleen nog zacht water door de leidingen van je huishouden stroomt, voorkom je de kalkaanslag.

Een waterontharder is duurzaam

Kalkaanslag komt ook op en in huishoudelijke apparatuur te zitten. Op de lange termijn kan dit schadelijk zijn voor de apparaten, waardoor ze een minder lange levensduur zullen hebben. Het gebruik van een waterontharder draagt dus bij aan de duurzaamheid van de huishoudelijke apparatuur. Ze gaan immers langer mee! Daarnaast draagt het ook bij aan de duurzaamheid omdat je minder schoonmaakspullen nodig hebt om kalkaanslag tegen te gaan. Omdat je helemaal geen kalkaanslag meer zal hebben, hoef je niet meer grondig schoon te maken waardoor je bespaart op schoonmaakmiddel.

https://www.tx5000waterontharder.nl/