Kwaliteitsplein
Image default
Financieel

Zo bespaar je gemakkelijk geld

Vrijwel iedereen wil wel geld besparen. Geld besparen wordt echter lastiger gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Om geld te besparen zal er gekeken moeten worden naar de kosten die er zijn, om vervolgens te kijken waarop er bespaard kan worden. Om te beginnen betaalt iedereen vaste lasten. Een onderdeel van de vaste lasten is de energierekening. Iedereen die een woning heeft betaalt een energierekening, maar veel mensen zijn hier veel meer geld aan kwijt dan nodig. Er zijn immers een aantal simpele trucjes waarmee je energie kunt besparen en dus kunt uitkomen op een lagere energierekening. Een groot deel van deze dingen wordt door de mensen niet gedaan, puur omdat men niet weet hoeveel energie en geld dit scheelt.

Verbruik minder energie

Verbruik minder energie. Het is makkelijker dan dat de meeste mensen denken. Na het gebruiken van de computer deze simpelweg uitzetten in plaats van aan laten of op sluimer zetten omdat je hem over een paar uurtjes weer gaat gebruiken is al een vorm van energie besparen. Veel mensen onderschatten hoeveel energie dit in totaal kost. Ook na het opladen van je laptop de stekker in het stopcontact laten zitten, ondanks dat er geen laptop op zit aangesloten kan energie verbruiken en dit is uiteraard een zeer onnodige vorm van energieverlies. Het is slim om de stekker altijd na het opladen uit het stopcontact te halen. Verder hebben de meeste mensen geen idee hoeveel geld ze kunnen besparen op de lampen in huis. Zorg allereerst dat alleen de lampen die je nodig hebt aanstaan, onnodige lichten dienen uitgeschakeld te worden. Als je je lichten veel gebruikt is een andere zuinige optie het overstappen op LED-lichten. Als je net een woning gaat kopen of huren en nu al rekening wilt houden met de energierekening, zorg dan dat je een woning kiest met een goede isolatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede muren en dubbele ramen.

Overstappen op een ander energiecontract

De laatste optie, maar wel een erg belangrijke is het overstappen van energieleverancier. Namelijk een energiecontract met lage energietarieven. De energietarieven die door veel mensen worden betaald zijn erg hoog en kunnen simpelweg lager worden door te kiezen voor een energiecontract met lage energietarieven. Doe wat onderzoek, bijvoorbeeld op het internet en stap zodra mogelijk over op een energiecontract met lage energietarieven. Vergelijk energie en kom erachter wat voor jou het voordeligste energie contract is. Wanneer je elk jaar overstapt kun je tot wel 450 euro op jaarbasis besparen.