Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Gemakkelijk je tuin onderhouden doe je zo!

Het onderhouden van je tuin kan ontzettend veel tijd en energie vragen. Hoe kun je er voor zorgen dat dit een stuk makkelijker wordt? Je kunt een accu grasmaaier nemen om gemakkelijk je gazon te onderhouden. Ook kun je zelf compost maken om je grond te onderhouden. Hieronder lees je hoe je het beste je tuin gemakkelijk kunt onderhouden.

Goede machines

Wanneer je tijd wilt besparen is het verstandig om machines in te zetten. Zo kun je met Ego tuinmachines ontzettend veel doen in je tuin. Snoeien, trimmen en knippen, wat je ook wilt doen, het wordt makkelijker met goed gereedschap. Misschien heb je thuis nog gereedschap liggen, maar zijn ze heel oud. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd je gereedschap te vervangen. Buiten dat je er zo voor zorgt dat je gereedschap in topconditie is, zorg je er ook voor dat je veilig kunt werken. Verouderd gereedschap kan voor ongelukken zorgen en dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Regenwater opvangen

Door regenwater op te vangen kun je jezelf veel tijd en ook geld besparen. Zet een emmer of bak (misschien zelfs meerdere!) in je tuin. Laat deze vol lopen met regenwater. Wanneer je je planten water gaat geven, kun het water uit deze emmers halen. Je bespaart zo op watergebruik. Bovendien is regenwater vaak ook gezonder voor je planten dan kraanwater. Dit komt doordat er veel mineralen in zitten die niet meer in kraanwater zitten. Bij kraanwater wordt dit er namelijk uitgefilterd. Ook zit er vaak meer kalk in kraanwater dan in regenwater.

Je eigen compost maken

Het maken van je eigen compost is super makkelijk! Compost bestaat vaak uit groenten, fruit, gras en bladeren. Dit wordt afgebroken door micro-organismen. Wanneer het is afgebroken wordt het een bruin kruimelig product. Dit is super goed om je toe te voegen aan de grond van je planten. De grond kan hier heel veel voedingsstoffen uithalen, die vervolgens weer worden opgenomen door je planten! Je kunt compost gemakkelijk zelf maken door al je groenten en fruit resten te verzamelen en deze in een bak te doen met bladeren en gras. Normaal wordt dit allemaal gezien als tuinafval, maar je kunt het dus gebruiken om je tuin te onderhouden! Het afbraakproces duurt echt wel lang. Het is belangrijk dat je geduldig bent. Er zijn speciale compostbakken waar je in kunt investeren. Deze zijn speciaal gemaakt voor het afbraakproces van alle groente en tuinafval.