Kwaliteitsplein
Image default
Tuin en buitenleven

De must-haves voor tuingereedschap

Na de koude en vooral natte winter zijn veel mensen eraan toe om lekker te zitten in hun goed onderhouden tuin. Hier is echter wel eerst wat werk voor nodig. Maar welke spullen heb je nodig om je tuin weer helemaal netjes te maken? In dit artikel vertellen we je over de must-haves van het tuingereedschap, zoals de Stihl kettingzaag.

Een kettingzaag

Heb je veel bomen in je tuin? Of beschik je over een prachtige heg? Dan is het verstandig om een goede kettingzaag in huis te nemen. Hiermee kun je namelijk erg gemakkelijk je bomen en struiken snoeien. Bij het uitkiezen van een kettingzaag is het belangrijk om te kijken naar het gewicht en hoe hij voelt in je hand, je wilt namelijk op een comfortabele manier kunnen snoeien. 

Een schep

Daarnaast wil je natuurlijk een schep in huis hebben. Dit tuingereedschap zorgt ervoor dat je makkelijk tuingrond kunt omleggen, dit zorgt voor een gezondere bodem. Daarnaast helpt de schep bij het planten van nieuwe planten. Een schep kan ook gebruikt worden voor het verwijderen van onkruid. 

Een goede bladblazer

Na de herfst en winter zullen er veel bladeren in je tuin liggen. Vaak is het een enorm gedoe om al deze bladeren op te harken, daarom is het verstandig om een bladblazer aan te schaffen. Bij het uitkiezen van de bladblazer is het verstandig om te kijken naar het gewicht. Ook zijn er tegenwoordig bladblazers met een zuigfunctie, deze kunnen de bladeren opzuigen. Hierdoor is het dus niet meer nodig om alles handmatig in de groene container te doen. 

Robotmaaier

Een robotmaaier zorgt er niet alleen voor dat je zelf niet het harde werk hoeft te doen, het gras wordt namelijk ook gezonder door dit apparaat. Dit komt doordat een robotmaaier het gras heel precies op één lengte kan houden. Hierdoor zal het gras een stuk groener en sterker worden. 

Kantjesmaaier

Wil je graag dat je gazon er prachtig strak uitziet? Dat kan! Met een kantjesmaaier zorg je ervoor dat je gazon kaarsrecht blijft. Dit geeft een enorm chique uitstraling en is daarnaast erg goed voor de gezondheid van het gras. 

Tuinwerkbank

Om al het tuingereedschap op te bergen, is het verstandig om een tuinwerkbank aan te schaffen. Daarnaast kun je op een tuinwerkbank kleine reparaties uitvoeren. Een tuinwerkbank zal erg stevig en duurzaam moeten zijn. Daarnaast moet er natuurlijk genoeg ruimte zijn voor al het tuingereedschap.