Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Binnenruimte verwarmen en inrichten met open haard

Sfeerhaarden zijn de beste optie om het uiterlijk van je binnenruimte te verbeteren en tegelijkertijd de lucht op te warmen. Er zijn veel moderne haard ontwerpen waaruit je kunt kiezen. Traditionele huizen kunnen ervoor kiezen om een ​​open haard te gebruiken, maar de vooruitgang van de technologie biedt moderne open haard keuzes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische haard, een vlamloze haard of een gashaard. Elk type haard heeft zijn sterke en zwakke punten. Je kunt dus het beste type kiezen op basis van je behoefte en de stijl van het interieur. Hier zijn verschillende soorten haarden die kunnen dienen als decoratief item voor je binnenruimte.

 

Soorten open haarden

Sfeerhaarden zijn er in verschillende soorten en bronnen van brandstof. Elk type haard biedt een andere functie, esthetiek en veiligheid. Het eerste type verwarmingssysteem is een gashaard. Deze haard is kostenbesparend en energiezuinig. Een gashaard heeft een vuurhaard nodig om het gas te verbranden. Deze haard is effectief om je huis te verwarmen. De tweede optie is een elektrische haard. Deze vlamloze haard is eenvoudig te bedienen, je hoeft hem alleen maar aan te zetten en de nep vlam gaat aan. Een elektrische open haard is ventless en draagbaar. Een ander type warmtebron waar je voor kunt kiezen is een ethanolhaard. Dit verwarmingssysteem is milieuvriendelijk omdat het geen rook afgeeft.

 

Open haard ontwerpen

Na het kiezen van het brandstoftype haard, kun je het ontwerp van de haard bepalen. Je kunt kiezen voor een haard die het middelpunt van je huis kan zijn. Je kunt ook kiezen voor een minimalistisch ontwerp van de open haard. Inbouwhaarden zijn geschikt voor mensen die hun traditionele haard willen behouden. Als je vervolgens op zoek bent naar een draagbare haard, kun je kiezen voor een vrijstaand model. Om een ​​klassieke sfeer in je huis te brengen, kun je een open haard gebruiken. Dit type haard wordt in je muur ingebouwd. Helaas is het installatieproces moeilijk en duur.

 

Overwegingen bij het kiezen van een open haard

Wanneer je een haard wilt aanschaffen, moet je aan verschillende aspecten denken. Allereerst moet je rekening houden met je budget. Dan moet je ook letten op de bestaande architectuur van je huis. Als je een open haard ontwerp wilt installeren, moet je je kosten aanpassen. Dit kan erg duur zijn. Vervolgens moet je rekening houden met de esthetische voorkeur. Als je een huis in traditionele stijl hebt, is het een goede optie om te kiezen voor een houtgestookte open haard. Als je een huis in moderne stijl hebt, kun je kiezen voor een elektrische of ethanol haard.