Kwaliteitsplein
Webdesign

Een webshop starten is helemaal het einde!

Heb jij er altijd van gedroomd een winkel te openen? Een leuk pandje op een goede locatie die je helemaal in jouw stijl kunt inrichten, dat is toch fantastisch! Toch is een winkel beginnen een hele klus waar je ook nog eens veel geld in moet steken. Met de huidige leegstand van winkelpanden is het risico alleen nog maar toegenomen. Je kunt beter een webshop starten. Dat brengt meer kansen, minder kosten en je hoeft er niet al je tijd in te steken. Een webshop starten is helemaal het einde!

 

Hoe kun je zelf een webwinkel openen?

Net zoals je niet zelf gaat metselen maar een bestaand winkelpand betrekt, hoef je ook niet een website te programmeren. Je kunt direct een webshop starten via het Shoptrader platform, dat is software die helemaal werkt via de browser en speciaal is ontwikkeld om webwinkels mee te ontwerpen en onderhouden.

 

De webwinkel inrichten

Het is gelukt met de webshop starten, je hebt een account en je gaat aan de slag. Start met een standaard layout zodat je niet met een lege pagina hoeft te beginnen. Pas deze later aan volgens jouw gewenste huisstijl. Omdat Shoptrader met dynamische style sheets werkt kun je de look en feel van de webshop snel aanpassen.

 

Beheer van producten is belangrijk

Als je een lijst hebt met producten kun je die direct importeren in het CMS van Shoptrader. CMS staat voor Content Management Syteem, daar regel je de voorraad, de producten, beschrijvingen etc. Na de webshop starten zul je hier de meeste tijd in steken. Afgezien van promotie en orders afhandelen natuurlijk.

 

Communicatie is de sleutel

De webshop starten kun je eigenlijk helemaal zelf. Daarnaast is communicatie van groot belang. Bijvoorbeeld om potentiële klanten uitleg te geven, vragen te beantwoorden en bezoekers te overtuigen dat jouw webwinkel de beste producten heeft. Communicatie via social media is belangrijk, en houd ook een blog bij met leuke informatie waar jouw klanten mee geholpen worden. Zo bouw je een netwerk van tevreden klanten die steeds weer terug zullen keren!

 

Een webshop starten is het einde, maar niet het eindpunt. Start vandaag nog met jouw eigen webwinkel!

Voor meer info :