Kwaliteitsplein
Image default
Sport

Zo kies je het juiste schoeisel voor het paardrijden uit

Tijdens het paardrijden is het erg belangrijk om juiste schoenen aan te hebben. Zonder de juiste schoenen kun je makkelijk uit de stijgbeugels glijden, waardoor nare ongelukken kunnen gebeuren. Daarnaast houden de juiste schoenen je voeten warm en zorgen ze voor meer controle over het paard. Er zijn verschillende schoenen van hoge kwaliteit, zoals de Dubarry laarzen dames. Maar welke moet je uiteindelijk kiezen? In dit artikel vertellen we je hier meer over. 

De basislaag

Voordat je de juiste schoenen koopt, is het verstandig om je te focussen op de basislaag. Dit betekent dus dat je goede sokken aan moet schaffen. Pikeur is bijvoorbeeld een merk die de juiste sokken verkoopt. Sokken zorgen ervoor dat je voeten warm blijven tijdens het rijden, dit is vooral belangrijk tijdens de koude wintermaanden. Daarnaast hebben veel paardrijsokken een antisliplaag, waardoor je steviger in je paardrijschoenen staat. Dit zorgt ervoor dat je minder glijd in de schoen en voorkomt daardoor verschillende ongelukken. 

Schoenen voor beginners

Als je voor het eerst paardrijdt, kan het voorkomen dat je nog niet over de juiste paardrijlaarzen beschikt. In dit geval is het verstandig om te rijden in gewone laarzen of stevige wandelschoenen. Het is niet aan te raden om in sneakers te rijden, deze kunnen namelijk al snel glad worden. Hierdoor is het makkelijk om uit de stijgbeugels te glijden, waardoor je van een paard kan vallen. 

De juiste paardrijlaarzen

Bij het uitkiezen van paardrijlaarzen moet je er goed naar kijken voor welke seizoenen ze geschikt zijn. Wil je bijvoorbeeld in de winter rijden? Dan wil je graag hoge laarzen met een voering erin, terwijl je in de zomer het liefst voor stevige schoenen gaat. Daarnaast moet de schoen goed passen, zodat je niet gaat glijden in de schoen. Dit kan namelijk voor ongelukken zorgen. Het is verstandig om een paardrijschoen met een hak te kopen, hierdoor heb je namelijk meer controle over het paard. Zorg er daarnaast natuurlijk ook voor dat de schoen mooi staat, op Braaaf Ruitershop zijn bijvoorbeeld enkele stijlvolle schoenen te koop.  Wil je dus paardrijschoenen kopen? Dan is het belangrijk om eerst over een goede basislaag te beschikken. Daarnaast is het niet aan te raden om te beginnen met sneakers. Zoek bij het kopen van paardrijlaarzen naar laarzen voor het juiste seizoen en met een hak. Zo zal je comfortabel op je paard blijven zitten.