Kwaliteitsplein
Sport

Steppen; een leuke en gezonde bezigheid voor volwassenen

De step wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Zowel in de steden als daarbuiten zie je steeds meer steps die deelnemen aan het verkeer. Dat is ook niet zo vreemd want naast de fiets het een handig vervoersmiddel waarbij je tegelijkertijd meer lichaamsbeweging krijgt dan in de auto of het openbaarvervoer. De vouwbare modellen zijn compacter en daardoor makkelijk om overal mee naar toe te nemen. De tijden dat een step als speelgoed voor kinderen werd gezien is definitief voorbij. Met de komst van een breed scala aan steps voor volwassenen, is de step een volwaardig vervoersmiddel geworden waar jong en oud gebruik van kunnen maken. De step is volwassen geworden!

Praktisch in gebruik

Vooral in de stad en voor ritjes naar je werk is de step praktisch. Wanneer je het steppen wilt combineren met het openbaar vervoer of wanneer je de step achter in je kofferbak wilt kunnen vervoeren, dan kun je ook kiezen voor een opvouwbare step. Zo wordt het steppen nog aangenamer en kun je het uitstekend combineren met andere transportmiddelen. Steppen is een prettige manier van lichaamsbeweging en een praktische manier om van A naar B te komen. Een step heeft niet enorm veel onderhoud nodig waardoor hij nog makkelijker in gebruik is. De steps zijn gemaakt voor binnen- en buitengebruik. De bodemafstand is bij veel modellen verstelbaar. Naast vervoersmiddel in het verkeer is een step ook zeer praktisch als vervoersmiddel in grote magazijnen, hangars of op bedrijfsterreinen. Voor elk gebruiksdoel is er een geschikte step voor volwassenen te vinden binnen ons assortiment.

Geen speelgoed

We zeiden het al: De tijden dat een step als speelgoed voor kinderen werd gezien is voorbij. De steps van tegenwoordig zijn serieuze transportmiddelen die niet onderdoen voor de gemiddelde fiets. Dat komt ook duidelijke terug in het design, in de gebruikte materialen en in de onderdelen. De meeste volwassen steps zijn gemaakt van staal, van aluminium, van carbon, of van een combinatie van deze materialen. De sommige steps zijn uitgerust met schijfremmen, andere hebben een klassieke velgrem. Ook zijn er types beschikbaar die beschikken over een hydraulische vering. De materialen en het ontwerp zorgen voor een robuuste step waar elke volwassene zich met veel plezier op kan voortbewegen.

Welk type step?

De beste keuze voor jouw step hangt natuurlijk af van veel zaken. Wil je een compact en makkelijk vervoerbaar type, of hou je van snelheid en kies je voor sportiviteit? Ook het budget speelt een belangrijke rol. Of je nu een vouwstep, een cross step, een elektrische of een comfortabele stadsstep zoekt, in ons assortiment steps kun je allerhande modellen en types vinden. Ook qua budget bieden wij je steps aan in verschillende prijscategorieën. Vind je het moeilijk om te kiezen en twijfel je over welke step het best bij jouw wensen past? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via het contactformulier op onze website of telefonisch. Onze adviseurs zullen u graag adviseren. Bekijk ons assortiment steps voor volwassenen op onze website.

https://stepsonline.nl/product-categorie/volwassensteps/