Kwaliteitsplein
Image default
Sport

De essentiële uitrusting voor beginnende ruiters

Paardrijden is een populaire en geweldige sport die mensen van alle leeftijden kunnen beoefenen. Het is ook een gevaarlijke sport, zeker voor beginners die weinig ervaring hebben met het paardrijden. Goede uitrusting is essentieel om veilig en comfortabel te rijden. Uitrusting van Samshield is van uitstekende kwaliteit en als ruiter heb je echt kwalitatief goede uitrusting nodig om het risico op ongelukken en blessures te beperken. Hier zijn een aantal belangrijke items die elke beginnende ruiter nodig heeft. 

Helm

Een helm is absoluut essentieel voor elke ruiter. Het beschermt je hoofd in het geval van een val of ander ongeluk. Het kan bij het paardrijden namelijk nog wel eens gebeuren dat je van een paard afvalt, zeker als je net begint met rijden. Een helm moet goed passen en comfortabel zitten. Je wilt niet dat de helm gaat schuiven als je op het paard zit. Iedere helm heeft zo zijn eigen specificaties. Een goede tip is om een helm te kiezen met ventilatieopeningen om je hoofd koel te houden tijdens warmere dagen. 

Rijbroek

Een rijbroek van Cavalleria toscane is niet alleen modieus, maar heeft ook een functionele functie tijdens het rijden. Een rijbroek is speciaal ontworpen voor het paardrijden en biedt comfort en bewegingsvrijheid tijdens het rijden. De meeste rijbroeken zijn gemaakt van stretchmateriaal en hebben een zitvlak van suède of leer om de grip te verbeteren als je op het paard zit. Zonder dit zitvlak kun je gaan schuiven tijdens het rijden waardoor je gemakkelijker van het paard kunt vallen.  

Laarzen

Nog een uitrustingsstuk dat je echt nodig hebt zijn laarzen. Laarzen hebben ook voor paardrijden een bepaalde functie. Ze bieden ondersteuning aan je benen en voeten tijdens het rijden. Als je namelijk aan het paardrijden bent, beweegt je lichaam op en neer waardoor je ook veel evenwicht uit je benen zult moeten halen. Laarzen helpen om een betere balans te houden op het paard. Ook hebben ze een hak die ervoor zorgt dat je voet niet uit de stijgbeugel kan glijden. 

Stijgbeugels

Stijgbeugels zijn het gedeelte van de uitrusting waar je voeten in gaan tijdens het rijden. Ze helpen om je voeten op hun plaats te houden en bieden ondersteuning aan je benen en voeten. Stijgbeugels spelen een grote rol bij de balans die je tijdens het paardrijden hebt. Je kunt ze gebruiken om te steunen als je even loskomt van het paard. Bij het aanschaffen van de beugels is het verstandig om rekening te houden met de grote van je laarzen, aangezien het zonde zou zijn als de beugels niet passen of dat ze oncomfortabel zijn tijdens het rijden. Met bovenstaande uitrusting zit je in ieder geval goed!