Kwaliteitsplein
Image default
Mode en Kleding

Suède schoenen: waar moet je op letten?

Suède Magnanni schoenen zijn trendy en stijlvol, maar ze vereisen ook speciale zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien en lang meegaan. Of je nu een nieuw paar suède schoenen hebt gekocht of al een paar in je garderobe hebt, je zou eigenlijk moeten weten waar je op moet letten om ze in optimale conditie te houden. In dit artikel zullen we tips delen over hoe je je suède schoenen kunt onderhouden. Wil je jouw paar schoenen ook een topconditie houden? Lees dan verder!

Schoonmaken en vlekverwijdering

Het begint allemaal met het schoonmaken en verwijderen van vlekken. Suède is een delicate stof en kan gemakkelijk vlekken krijgen. Maar hoe kun je deze vlekken verwijderen? Veeg eerst met een zachte borstel of een suede gum lichte vlekken weg. Voor hardnekkige vlekken kun je een suede reinigingsspray gebruiken. Spuit de reinigingsspray op een schone doek en wrijf voorzichtig over de vlekken. De schoenen mogen niet te nat worden, want dit kan het suède beschadigen.

Bescherming tegen vocht

Suède is gevoelig voor vocht en kan gemakkelijk verkleuren of beschadigen als het nat wordt. Om je suède schoenen te beschermen kun je een waterdichtmakende spray gebruiken. Spuit de spray gelijkmatig over de schoenen en laat ze volledig drogen voordat je ze draagt. Deze spray vormt een beschermende laag die vocht afstoot, waardoor je suède schoenen langer mooi blijven.

Onderhoud van de kleur

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van suede schoenen is de rijke en levendige kleur. Je kunt de kleur van je suède schoenen behouden door ze regelmatig te borstelen met een suède borstel. Hiermee verwijder je stof en vuil en behoud je de oorspronkelijke kleur van het suède. Als de kleur na verloop van tijd begint te vervagen, kun je een suéde verf of renovator gebruiken om de kleur op te frissen.

Vermijden van ruwe oppervlakken

Suède is kwetsbaar voor beschadigingen door ruwe oppervlakken, zoals ruwe stoepen of scherpe voorwerpen. Probeer dergelijke oppervlakken te vermijden wanneer je suède schoenen draagt, om krassen en schade te voorkomen. Als je toch een kras op je suède schoenen hebt, kun je voorzichtig over de kras wrijven met een suede gum om deze te verminderen. Voor diepere krassen kan het raadzaam zijn om professionele hulp in te schakelen.

Opbergen en verzorging

Staan je suède schoenen een tijdje in de kast? Berg ze dan op de juiste manier op. Bewaar ze in een koele, droge plaats, bij voorkeur in een schoenendoos of een schoenenzak om ze te beschermen tegen stof en vocht. Vul de schoenen met schoenspanners om hun vorm te behouden en eventuele vouwen of kreukels te voorkomen. Dus, heb jij net een paar nieuwe suede schoenen, of ben je van plan om deze aan te schaffen? Let dan op deze tips!