Kwaliteitsplein
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over matrastoppers (en de verschillende soorten)!

Een goede nachtrust is belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. En een goede nachtrust begint met een comfortabele en ondersteunende slaapomgeving. Een matrastopper kan hierbij helpen. Een matrastopper is een dunne laag die bovenop je matras ligt en zorgt voor extra comfort en ondersteuning. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over matrastoppers!

 

Waarom zou je een matrastopper gebruiken?

Een matrastopper kan verschillende voordelen bieden. Een van de belangrijkste voordelen is extra comfort. Een matrastopper kan zorgen voor een zachtere slaapomgeving en kan drukpunten verminderen. Een ander voordeel is dat een matrastopper de levensduur van je matras kan verlengen. Door de extra laag wordt de druk op je matras beter verdeeld, waardoor je matras minder snel slijt. 

 

Welke soorten matrastoppers zijn er?

Er zijn verschillende soorten matrastoppers. Een van de meest voorkomende soorten is de gewone matrastopper. Deze matrastopper ligt bovenop je matras en is verkrijgbaar in verschillende materialen. Een andere soort matrastopper is de splittopper van Matrasconcurrent. Deze matrastopper bestaat uit twee delen die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. 

 

Traagschuim matrastoppers

Traagschuim matrastoppers zijn een populaire keuze vanwege hun drukverlagende eigenschappen. Ze zijn gemaakt van visco-elastisch schuim dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en vermindert drukpunten. Sommige traagschuim matrastoppers hebben ook een gel-laag die zorgt voor extra koelte tijdens het slapen.

 

Latex matrastoppers

Latex matrastoppers hebben een natuurlijke veerkracht en bieden een goede ondersteuning. Ze zijn gemaakt van natuurlatex of synthetische latex en zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden. Latex matrastoppers zijn hypoallergeen en bieden een goede luchtcirculatie, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die last hebben van allergieën.

 

Veren matrastoppers

Veren matrastoppers zijn een meer traditionele keuze. Ze bestaan uit een kern van veren of dons en zijn omhuld met een laag stof. Veren matrastoppers bieden een goede ondersteuning en hebben een zachte en comfortabele bovenlaag. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden en zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een zachte slaapomgeving.

 

https://www.matrasconcurrent.nl