Kwaliteitsplein
Image default
Mode en Kleding

Soorten herensokken en wanneer draag je ze?

Sokken voor heren zijn een must in de garderobe van elke man. Het dragen van de juiste soort sokken kan een aanzienlijk verschil maken in je look en comfortniveau en het is de moeite waard om tijd te investeren in het vinden van het perfecte paar. Er zijn verschillende soorten sokken en er zijn ook verschillende manieren om ze te dragen op een manier die bij elk evenement of gelegenheid past en er toch stijlvol uitziet. Het juiste paar sokken houdt je voeten comfortabel en ziet er geweldig uit. Het gaat echter niet alleen om comfort. Sokken kunnen ook een goede gespreksstarter zijn, dus denk na over wat voor soort persoonlijkheid je wilt uitstralen en kies de sok die het beste bij jou past.

De basis

Als je een pak of zakelijke casual kleding draagt ​​of iets daartussenin, zijn sokken de perfecte manier om persoonlijkheid en stijl aan je outfit toe te voegen. Ze zijn ook een gemakkelijke manier voor mannen die niet modebewust zijn om een ​​statement te maken zonder al te creatief te hoeven worden. Als je iemand bent die graag pakken draagt, maar niet wilt dat je sokken botsen met je pantalon, probeer dan zwarte geklede sokken te dragen die iets dunner zijn. Dit zal helpen om jezelf te onderscheiden zonder overdreven opzichtig of aandachttrekkend te zijn.

Formele sokken

Als je op zoek bent naar de juiste sokken om bij je pak te dragen, ga dan voor formele sokken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden gedragen met nette schoenen. Een goede vuistregel is dat je deze het beste kunt gebruiken voor werkomgevingen waar je de zaken formeel moet houden. Je moet ook op zoek naar formele sokken met ontwerpen die geschikt zijn voor het evenement of de gelegenheid waar je naar toe gaat. Draag geen flitsende en felgekleurde sokken als je naar een formele of zakelijke bijeenkomst gaat. Dit kan ongewenste aandacht trekken.

Kniekousen

Kniekousen zijn de langste van alle soktypes. Ze worden meestal gedragen met pakken en zakelijke casual outfits, maar je ziet ze ook in sportschoenen, laarzen en sneakers kniekousen hebben een klassieke look die moeilijk te verslaan is. Ze kunnen je outfit in een handomdraai eleganter maken of er een eenheid van maken. Je kunt kiezen uit effen sokken of sokken met opvallende prints zoals strepen, stippen of sokken in neonkleuren. Kniekousen zijn geweldig met shorts en sneakers, maar ze kunnen ook worden gecombineerd met andere soorten kleding.