Kwaliteitsplein
Mobiliteit

Auto opkoper: mooi bedrag voor uw auto

Wanneer u uw auto wilt verkopen zoekt u waarschijnlijk een opkoper. Op deze manier hoeft u niet naar een potentiële koper te zoeken en kunt u uw auto direct verkopen. Ideaal wanneer u geen tijd heeft en als u een mooi bedrag voor uw auto wilt ontvangen.

Auto verkopen aan opkoper

Opkopers kopen in principe iedere auto op die hen wordt aangeboden. Doordat zij verstand van de markt hebben kunnen ze direct een bod op uw auto doen en kunt u beslissen of dit bedrag hoog genoeg is om uw auto voor te verkopen.

Een opkoper biedt vaak een hoger bedrag dan een particuliere koper en kan het inkoopproces sneller voor u afhandelen. Dit heeft te maken met de manier waarop inkoopprocessen zijn ingericht en het specialisme dat een opkoper heeft ontwikkeld. Zo is een opkoper van tweedehands auto’s vaak in een groot netwerk actief en kan er daardoor een hoger bedrag betaald worden dan bij een partij waarbij dit niet het geval is.

Opkoper benaderen en auto verkopen

Heeft u een geschikte opkoper gevonden? Dan is het tijd om deze te benaderen. Vaak hoeft een opkoper uw auto niet direct te zien en wordt er eerst naar de belangrijkste gegevens gevraagd. Zo kan een opkoper inschatten wat uw auto precies waard is en wordt er op basis van deze taxatie een bod op uw auto uitgebracht. Kunt u zich vinden in het bod dat wordt uitgebracht? Dan gaat u akkoord en wordt er een afspraak voor de overdracht gemaakt.

Werkwijze en inkoopproces

Afhankelijk van de inkoper zal het verkopen van uw auto altijd op een iets andere manier gaan. Over het algemeen zal u na een bod echter de tijd krijgen om uw weloverwogen beslissing te maken. Daarna wordt aangeboden uw auto contant of per bank te betalen. Uw auto wordt vaak pas na betaling meegenomen.

Als het om een export opkoper gaat zal uw auto vaak direct in het buitenland verkocht worden. Tweedehands auto’s zijn in het buitenland vaak meer waard dan in Nederland en worden daar eenvoudiger verkocht.

Voor meer info : http://inkoopautos.com/